NEXT

Seglarfest mitt i Stockholm

Juni 21, 2012 @ 09:38:35   Foto Oscar Kihlborg

ÅFOR 2011 0145

ÅF Offshore Race 2012

På lördag 30 juni startar kappseglingen ÅF Offshore Race (tidigare Gotland Runt) mitt på Stockholm Ström. Men festen inleds redan torsdag 28 juni då eventområdet på Södra Blasieholmen och på Skeppsholmen öppnar.

 

Det kommer att bli ett evenemang av sällan skådat slag där cirka 225 vackra segelbåtar står i centrum. Men det bjuds också underhållning från scenen på Skeppsholmen där det även kommer att finnas restaurangtält och en mängd utställare som visar upp sina varor och tjänster.

 

Redan från torsdagen kommer båtarna att anlända till Stockholms Ström och förtöja vid fem tillfälliga flytbryggor som Stockholm Stad lagt ut norr och söder om af Chapman på Skeppsholmen. Kl 18:30 på torsdagen blir det en festlig invigning av evenemanget.

 

Båtarna ska ta sig ut från Stockholm, genom skärgården och runt Gotland innan de når mål utanför Sandhamn i Stockholms östliga skärgård drygt två dygn efter starten. Eftersom det är trångt i området och vid startlinjen, utanför Fotografiska Museet, kommer båtarna att starta i mindre klasser om 10-15 båtar i taget.

 

Starterna sker under lördagen 30 juni mellan kl 11.00 och 12.30 och under söndagen 1 juli under samma tid. Det kommer inte att gå att följa starten från egen båt på vattnet, men det finns gott om bra åskådarplatser på land. Bra platser att stå på är Skeppsholmen Kastellholmen, Stadsgården, Katarinavägen, Fjällgatan, Fåfängan och södra Djurgården.

 

Det går också att följa eventet i Radio ÅF Offshore Race (91,8). Där sänder radioprofilerna Jesse och Loogna, i samarbete med Skärgårdsradion (90,2), live varje dag inför och under kappseglingen. Det går även att följa förberedelserna, starten och kappseglingen via webb-TV på www.kssss.se.
Karta 2012


Program


ÅFOR 2011 0708_25


Kommentera

Security Image

LÄS SENASTE NUMRET

SEARCH MAGAZINE #4 2014

DE FEM MEST LÄSTA

Foto AleN Photography

Femte dagen i Santander

VM:s femte dag bjöd som de andra dagarna på en del inställda race och lång väntan. Alla svenskar har nu fått segla åtminstone ett race, och våra ...

Foto Guilain GRENIER

Äntligen - som vi har väntat

PM America's Cup   Samtliga sex lag i America’s Cu...

Foto Zora Sorman

Premiär för A22 EuroCup

A22 tar steget mot internationell kappseglingsklass   SK...

Foto Anders Karlsson

Hård dag i Santander (video)

VM:s sjätte dag bjöd på hårda vindar, enligt rapport från de s...

Josefin Olsson. Foto Oskar Kihlborg

VM-silver till Josefin Olsson

PM KSSS   Josefin Olsson tog Sverige första med...

x