EUROCUPen i 29er

Stefan Järudd | April 23/2014

Emil Järudd och Fabian Bergman. Foto Stefan Järudd
Mellan den 18 och 21 april seglades en av deltävlingarna i Europacupen i 29er. Två svenska besättningar var på plats; Emil Järudd och Fabian Bergman samt Theodor Kraft och Simon Alm. Totalt tävlade cirka 70 besättningar på Cavalaire-sur-Mer.   Emil och Fabian slutade på en 12e plats. Resultatlistan skvallrar om en ojämn regatta men med flera ljusglimtar, t ex gjorde killarna sin första internationella spik i 29er och hade ut&ou... Läs mer »

  I   Kommentera

"Champagne sailing” och "glamour conditions”

ISAF Sailing World Cup Hyères | April 22/2014

Foto Mick Anderson
Hyères bjuder upp till dans och levererar sol och vårbris till den femte och sista deltävlingen i ISAF Sailing World Cup. Igår avgjordes det vilka seglare som kommer att segla i guldfleetet de kommande tre dagarna.   I 49er kvalificerar sig de första 25 båtarna till guldfinalen. Carl P Sylvan och Otto Hamel ligger på 13 plats inför dagens seglingar och är därmed enda svenskarna i guldfleetet. Fullständiga resultat hittar... Läs mer »

  I   Kommentera

Rapport från Hellerup Sejlklubs påskestaevne fö...

Per Heegaard | April 22/2014

Hellerup Sejlklubs påskestaevne för Melges24. Foto Per Heegaard
Köpenhamn bjöd på lättare vindar och ett riktigt fint vårväder när Hellerup Sejlklubs påskestaevne för Melges24 seglades.   Fem stycken svenska Melgesteam var på plats när den danska klubben serverade ett topparrangemang med snabba effektiva seglingar, kort väntan mellan racen och ett lika gott välkomnande på land som på vattnet med mat och dryck till alla seglare.   Hela tolv seglingar genomfö... Läs mer »

  I   Kommentera

”Som lag måste vi lära oss något nytt vare dag”...

BPCE | April 21/2014

Loïck Peyron. Foto BPCE
Den franska seglingslegenden Loïck Peyron är med i det svenska America´s Cup laget Artemis även den här gången. Han har en unik roll där han förutom att vara andre rorsman även är med i designteamet. I nästa nummer av Search får vi en exklusiv rapport från Loïck själv där han berättar om läget just nu på basen.   För många är Loick Peyron ett genie som verkar lyckas med d... Läs mer »

  I   Kommentera

Yrvind fyller 75 år

www.yrvind.com. | April 15/2014

Foto www.yrvind.com
Idag vill vi gratulera Sven Yrvind, en våra mest kända ensamseglare. Han är känd för sin excentriska framtoning och sitt intresse för långa resor i små egenkonstruerade farkoster. Idag fyller han 75 år och firar över femtio år som seglare. Han joggar flera dagar i veckan, året om, i shorts för att hålla sig i form och är just nu i full fart med byggandet av sin nya båt Yrvind Ten.   Så hä... Läs mer »

  I   1 Kommentarer

ON FOCUS Xc 35

Search Magazine | April 21/2014

_MG_4199
I slutet av mars begav sig redaktionen till danska Årøsund som ligger en och en halv mil från X-Yachts varv i Haderslev på Jylland för att testa den senaste medlemmen i deras cruisingserie – Xc 35. Vädergudarna bjöd på allt från 6 till 10m/s och växlande molnighet. Vi kunde inte ha önskat bättre förhållande, varken för testsegling eller fotografering. I nästa nummer av Search kan du läsa vad vi ... Läs mer »

  I   Kommentera

Allansson inför världscupsavslutning i Hyères

| April 20/2014

Allansson inför världscupsavslutning i Hyères
Den fjärde och avslutande deltävlingen i seglingens världscup, Sailing World Cup (SWC), drar igång idag i franska Hyères. Björn Allansson, som vann världscupen i Melbourne, ligger på 3:e plats inför den avslutande världscupen och har goda chanser att vinna hela Sailing World Cup. Och han verkar laddad.   - Känner att jag höjt mig ett snäpp sedan förra världscupen. Lyckas jag segla lika bra som under trä... Läs mer »

  I   Kommentera

#1 2014

JANUARY ISSUE OUT NOW!


x