Flygande babordsstarter på moth VM!

Beau Outteridge | Juli 23/2014

Flygande babordstarter
På Hayling Island är det moth VM med över 125 deltagare. Tyvärr har vinden varit lite för lätt de senaste dagarna för att få in alla planerade race, när man nu är inne på finalseglingarna. Det är många väntade namn uppe i toppen, leder gör Robert Greenhalgh före Chris Rashley och Nathan Outteridge. Svenska Nils Åkervall är också väl framme, 26:te plats inför dagens segling är im... Läs mer »

  I   Kommentera

VM stoppas av strejkande musselplockare!

Breschi SSR | Juli 22/2014

Breschi SSR
I franska La Rochelle pågår just nu E-jolle VM. Dagens seglingar fick en något annorlunda försening som bara kan hända i Frankrike. Man har hört talas om strejkande franska bönder som blockerar motorvägarna med sina traktorer, det här var väldigt likt. De franska musselplockarna strejkade mot ökade utsläpp som hotar deras levebröd och precis som sina landsmän på jordbruket strejkade de med stil och flärd. &nb... Läs mer »

  I   Kommentera

Försök att göra en snyggare video; Horue kitefo...

Horue Movie | Juli 22/2014

Horue Movie
Om ni någon gång tänkt att spela in en riktigt snygg film om er sport, satsning eller tävling hämta inspiration från detta. Franska filmarna Horue Movie är helt grymma på att hitta detaljer i naturen och omgivningen som sätter stämning och känsla på videon.   Efter det imponernade introt följer film från en kitefoil Speed tävling i Port Saint Louise där Maxime Noche vann herrklassen med 33.406 knop oc... Läs mer »

  I   Kommentera

Spränger brygga med fyrverkeri!

| Juli 21/2014

Bryggan med fyrverkeri
 Det går inte alltid som man har tänkt sig, det var tänkt att fyrverkerierna på bryggan skulle göra natthimmeln vacker med ljus och färg. Tyvärr lyckades man sätta krutpjäserna åt fel håll, så raketerna avfyrades rakt ner i bryggan istället för upp i luften. Resultatet är hysteriskt roligt att se på men prova inte detta hemma.        Mobillänk:https://www.you... Läs mer »

  I   Kommentera

Lagkamraterna om Spithills utvik: "It´s disturb...

ESPN | Juli 21/2014

It´s disturbing, Spithill i lånad båt!
Vi har alla Jimmy Spithills utvik för ESPN för evigt fast etsat på näthinnan, antagligen har ingen seglat naken i en moth tidigare. Nu kommer det fram att båten som det hela utspelar sig i inte är Jimmys egna moth utan tillhör Artemis, Iain ”Goobs” Jensen. Lagkamraterna i Team Oracle USA verkar inte allt för nöjda med vad deras kapten hittat på och ifrågasätter hans omdöme i klippet nedan.     ... Läs mer »

  I   Kommentera

Filmtips: All is lost

| Juli 21/2014

All is Lost
Som seglare är det på något sätt vår skyldighet att se alla mainstream och Hollywood filmer som görs där det kan finnas en liten segelbåt inblandad. Det hör till att man ska kritisera och vara besserwisser kring de tekniska detaljernas sannolikhet och äkthet.    En film som klättrar på hyrtoppen just nu är ”All is lost” med Roberd Redford. I filmen drabbas Redford av skeppsbrott då han seglar i... Läs mer »

  I   Kommentera

This is the graveyard!

49er sailing | Juli 21/2014

This is the graveyard
För en vecka sedan avslutades 49:er EM i Helsingfors. Det var blåsigt under hela tävlingen vilket verkligen satte besättningarna på prov. Tjejerna som seglar 49er FX har det helt klart tuffast, då de har en ny båt att hantera och de flesta seglarna har inte erfarenhet av segling i skiff med dubbeltrapets. På samma sätt som det såg ofantligt vilt ut i början när 18-fot skiffarna och 49:ern kom, blir det många kappsejsninga... Läs mer »

  I   Kommentera
superlowlow

APRIL ISSUE OUT NOW!


x