NÄSTA

8 bästa destinationerna för semestersegling i Medelhavet

November 08, 2017 @ 00:29:40   Foto getty


1 AV 5

Medelhavet är ett lugnt och väldigt vackert hav att segla runt i. Men hur ska man planera sin seglingssemester i Medelhavet? Vi har gjort en lista med våra favoritdestinationer.

 

 

 

Kroatien

 

Det är ingen överraskning att Kroatien klättrar på rankingarna över de mest populära seglingsdestinationerna varje år. Den östra delen av Adriatiska havet innehåller ca. 1200 öar och de flesta av dem är obebodda.

 

- Hvar

 

Avskilda stränder, hemliga grottor, känns lite som Franska Rivieran och har stora, orörda, gröna partier.

 

- Mljet

 

Odysseus spenderade sju år på denna ö, utan någon stress att lämna. Du kommer att märka varför när du seglar in i dess säkra hamn, omringad av naturen.

 

 

 

 

Grekland

 

Grekland har alltid varit en favorit för semesterseglare från hela världen. Man kan förstå varför. Det är väldigt sällsynt att hitta en sådan variation bland öar som är så tätt belägna. Det finns något för alla.


- Lefkas/Lefkada

 

Denna ön har allt; klippor med turkost vatten på ena sidan, gamla medelhavs-byar på andra, medan ett paradis för vindsurfare finns söderut.

 

- Milos

 

Känd som ”Färgernas Ö”, erbjuder Milos sina besökare många olika sevärdheter; från stenformationerna som skapats av vulkanaktivitet i området, till safir-blåa stränder.

 

- Meganissi

 

Meganissi är ett till ställe alla seglare bör besöka. Det är otroligt naturrik plats där enkelheten hos invånarna gör att det känns som tiden står stilla här.

 

 

 

 

Turkiet

 

Ofta underskattat, men har så mycket att erbjuda.

 

- Manastirkusten

 

Sugen på att bada i samma vatten som Kleopatra ryktas ha badat i? Det finns en gammal historia om att Kleopatra och Mark Antony spenderade tid här och ön har faktiskt en romantisk aura med dess vita stränder och barrträd.

 

 

 

 

Frankrike

 

Klassikern, den Franska Rivieran som innehåller många kända seglingsdestinationer längs kusten.

 

- Côte d’Azur

 

När Mistral-vinden inte är för stark, är detta det perfekta stället för nybörjare som vill vara nära hamnen. Det är svårt att beskriva Franska Rivieran, men den innehåller allt som krävs för att vara en favorit bland semesterseglare.

 

 

 


Spanien

 

Väldigt få destinationer kan konkurrera med Ibiza, Mallorca och Menorca. Vi fokuserar på den största av de Baleariska öarna.


- Mallorca

 

Från palats som du kan se från din segelbåt, till vattensporter du kan utöva, är Mallorca så underhållande som du vill att det skall vara. Segla in till ett strand-resort eller njut av de mindre stränderna när solen går ner över horisonten.

 

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x