NÄSTA

För ett jämställt båtliv

November 06, 2017 @ 13:39:52   Foto sjöskolan


1 AV 1

Sjöskolan på Beckholmen erbjuder kvinnor att boka sig på en kustskepparkurs och bjuda med en väninna, där Sjöskolan bjuder på kursavgiften för väninnan. Erbjudandet gäller för kustskepparkurserna både i Stockholm och Göteborg. Detta är en pressrelease från Sjöskolan.


 

 

- Vi funderar ofta på hur vi skall kunna få fler kvinnor att utbilda sig. Vi ser att vi har närapå lika många kvinnor som män som går på förarintygskurserna, men när det sedan kommer till kustskepparkurserna så är det nästan enbart män som går de kurserna, säger Gerhard Chronholm, utbildningsansvarig, och en av ägarna till Sjöskolan.

 

 

- Med min bakgrund som navigationslärare sedan 25 år, och tidigare ordförande, i Göteborg Qvinnliga SegelSällskap(GQSS) vet jag att behovet finns för utbildning, men steget upp till kustskepparkurserna verkar inte locka kvinnor. Skall båtlivet bli mer jämställt behöver fler kvinnor ta steget och vidareutbilda sig, för att kunna dela ansvaret ombord, säger Stina Jansson, VD och delägare på Sjöskolan.

 

 

Att erbjuda kurser för enbart kvinnor är en väg att gå, men varför inte göra det jämställt redan i klassrummet. Vi tänker oss att om kvinnor kan få ta med sig en väninna, då blir det enklare att anmäla sig och gå på kursen. Väl på kursen räknar vi med att våra professionella instruktörer ser till att alla deltagare på kursen får utrymme och skapar delaktighet, fortsätter Stina.

 

 

I alla år har jämställdheten lyst med sin frånvaro såväl ombord för yrkessjöfarten som i båtlivet i skärgården. Förhoppningsvis kan detta initiativ vara ett litet steg till att ändra på det.

 

 

För frågor kontakta: Stina Jansson eller Gerhard Chronholm på 08-661 09 09 info@sjoskolan.se.

 

 

Besök Sjöskolans hemsida här.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Se denna paragliderns otroli...

Weightless är Jean-Babtiste Chandeliers senaste produktion, filmen som trotsar gravitationen, och är filmad runt hela världen. Filmen är lite off-topic från segling...

Just nu: Sodebo Ultim' krossade rek...

Thomas Coville och Jean-Luc Nélias på deras maxi-trimaran ”Sodebo Ultim...

Video: Se när kitesurfaren flyger ö...

Engelsmannen Sam Light är en av världens bästa kitesurfare och har vunnit T...

Världens galnaste regatta?

Ingen teknisk utrustning, ingen GPS eller avancerad utrustning. Sandeq Race seglas barfota...

Atlantic Rally for Cruisers - snart...

ARC är på många seglares ”bucket list”. Eventet attraherar &o...
x