NÄSTA

Kvinnorna som drev runt till havs har tagit över världen

November 04, 2017 @ 17:58:21   Foto


1 AV 3

Förra helgen skrev vi om de två kvinnorna som drev runt till havs i 5 månader och överlevde tack vare all pasta och konserver ombord. Det har blivit en stor nyhet världen över. 

 

För att sammanfatta vad som enligt kvinnorna hände (eller läs hela nyheten här): De skulle segla från Hawaii till Tahiti och hamnade istället vid Japans kust då både motor och mast gick sönder i en storm tidigt in på resan. Den beräknade rutten skulle ta ca två veckor men slutade med 5 månader drivande till havs. 

 

 

 

Det är många som ifrågasatt händelsen och tycker det är helt orimligt hur det kan bli så. Våra egna läsare gick loss i kommentarfältet och hävdar att kvinnorna hittat på eller bara varit korkade. 

 

facebook kommentar

 

Det är fler som håller med kommentarerna att något inte stämmer. Båten gick igenom en kontroll och de upptäckte att radion som skulle skicka efter hjälp inte ens var aktiverad så inte konstigt att ingen hörde dem. 

  

Kvinnorna menar alltså att de inte ville ringa till centralen för folk i akut fara eftersom de än så länge klarade sig hyffsat bra. Med baktanken att det kan finnas andra som har det värre. Mycket är oklart kring historien och det är flera som gjort narr av den. Bland annat en kille som nu försöker sälja tjejernas båt. 

 

rolig kille


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

CHRISTIAN - SEGLAR 200 DAGAR OM ÅR...

Christian Harding älskar att segla klassiker och med sina 200 seglingsdagar som gast och halvproffs, så tillbringar han en stor del av sommaren på Sveriges största skärgårdskryssare Bea...

Nord Stream Race – dags att utse Ös...

Med start i slutet av juni kommer de bästa kappseglingsklubbarna från fem lä...

Video: Hur man inte ska sjösätta båten

Vi har testat att sjösätta med gaffeltruck, kran och slip. Men denna innovativa meto...

Produktionen av Najad fortsätter på...

Nya vindar på sjön kräver en ny segelkonfiguration. Najadbåtarna komm...

Höga miljögifter vid uppställningsp...

Två nyutkomna publikationer från Statens geotekniska institut visar att uppst&a...x