NÄSTA

Kvinnorna som drev runt till havs har tagit över världen

November 04, 2017 @ 17:58:21   Foto


1 AV 3

Förra helgen skrev vi om de två kvinnorna som drev runt till havs i 5 månader och överlevde tack vare all pasta och konserver ombord. Det har blivit en stor nyhet världen över. 

 

För att sammanfatta vad som enligt kvinnorna hände (eller läs hela nyheten här): De skulle segla från Hawaii till Tahiti och hamnade istället vid Japans kust då både motor och mast gick sönder i en storm tidigt in på resan. Den beräknade rutten skulle ta ca två veckor men slutade med 5 månader drivande till havs. 

 

 

 

Det är många som ifrågasatt händelsen och tycker det är helt orimligt hur det kan bli så. Våra egna läsare gick loss i kommentarfältet och hävdar att kvinnorna hittat på eller bara varit korkade. 

 

facebook kommentar

 

Det är fler som håller med kommentarerna att något inte stämmer. Båten gick igenom en kontroll och de upptäckte att radion som skulle skicka efter hjälp inte ens var aktiverad så inte konstigt att ingen hörde dem. 

  

Kvinnorna menar alltså att de inte ville ringa till centralen för folk i akut fara eftersom de än så länge klarade sig hyffsat bra. Med baktanken att det kan finnas andra som har det värre. Mycket är oklart kring historien och det är flera som gjort narr av den. Bland annat en kille som nu försöker sälja tjejernas båt. 

 

rolig killeKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Minns ni Laura Dekker? Världens yng...

Allting började som en dröm och 2012 var det klart att hon numera är världens yngsta jorden runt seglare solo.    Seglingen tog 518 dagar och...

Kanske 2018 roligaste klipp - Vi är...

Här är klippet man kan se oändligt många gången. Vi vet inte vad...

Fungerar öronproppar mot sjösjuka?

Det finns många olika sätt att förhindra sjösjuka och när den v&a...

HAVSÖRNEN NOMINERAD TILL BÄSTA RENO...

Vinnaren i 1937 års Gotland Runt, Havsörnen, alias Citona, har nominerats till b...

The Golden Globe Race 2018 - Racet...

Golden Globe Race är ett race runt jorden ett varv non-...
x