NÄSTA

Kvinnorna som drev runt till havs har tagit över världen

November 04, 2017 @ 17:58:21   Foto


1 AV 3

Förra helgen skrev vi om de två kvinnorna som drev runt till havs i 5 månader och överlevde tack vare all pasta och konserver ombord. Det har blivit en stor nyhet världen över. 

 

För att sammanfatta vad som enligt kvinnorna hände (eller läs hela nyheten här): De skulle segla från Hawaii till Tahiti och hamnade istället vid Japans kust då både motor och mast gick sönder i en storm tidigt in på resan. Den beräknade rutten skulle ta ca två veckor men slutade med 5 månader drivande till havs. 

 

 

 

Det är många som ifrågasatt händelsen och tycker det är helt orimligt hur det kan bli så. Våra egna läsare gick loss i kommentarfältet och hävdar att kvinnorna hittat på eller bara varit korkade. 

 

facebook kommentar

 

Det är fler som håller med kommentarerna att något inte stämmer. Båten gick igenom en kontroll och de upptäckte att radion som skulle skicka efter hjälp inte ens var aktiverad så inte konstigt att ingen hörde dem. 

  

Kvinnorna menar alltså att de inte ville ringa till centralen för folk i akut fara eftersom de än så länge klarade sig hyffsat bra. Med baktanken att det kan finnas andra som har det värre. Mycket är oklart kring historien och det är flera som gjort narr av den. Bland annat en kille som nu försöker sälja tjejernas båt. 

 

rolig kille


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Tuff start på EM för Max Salminen

Nicholas Heiner från Nederländerna vann det enda racet på första dagen av Finnjolle-EM i Cadiz. Det var tre meter höga vågor och lättvind vilket gjorde d...

Ant Stewart seglade ensam runt jord...

Ant Steward seglade runt jorden i en öppen båt. En 19 fot lång båt s...

Prototyp på en självrätande katamar...

Det australiensiska katamaranvarvet Harryproa har gjort några spektakulära byggen g...

Svenska Seglarförbundet söker proje...

Svenska Seglarförbundet söker dig som brinner för havet, miljön och m&o...x