NÄSTA

Land Rover BAR anställer ny VD

November 02, 2017 @ 14:54:22   Foto Harry KH / Land Rover BAR


1 AV 2

Det brittiska America’s Cup laget, Land Rover BAR som leds av Sir Ben Ainslie har värvat in mycket erfarenhet i form av Grant Simmer som har vunnit fyra America’s Cup. Han kommer att gå in som VD.


 

 

Simmer har deltagit tio America’s Cup projekt. Hans första var med Australia II som ung navigatör när de tog den historiska segern 1983 i San Diego. Det var första gången i cupens historia som den lämnade USA. Den Australiensiska seglare/designern har sedan gått och vunnit tre gånger till som designchef, VD och sportchef med Schweiziska Alinghi och mer nyligen med Oracle Team USA.

 

 

Ben Ainslie är nöjd med tillskottet av Simmer. Paret har en bra relation efter att ha arbetat tillsammans i två Cup-projekt. ”Grants erfarenheter och prestationer i America’s Cup är oöverträffade. Han har varit med och vunnit Cupen i flera olika roller. Han är den rätta personen att hjälpa Land Rover BAR att nå målet att ta hem Cupen till Storbritannien.”

 

 

Grant Simmer är förväntansfull över den nya rollen. ”Det känns som rätt läge att ansluta med tanke på den nya båtklassen som avslöjades av försvararen, Emirates Team New Zealand. Vi kan nu gå vidare med att utveckla vår designstrategi.”

 

 

 

 

”Jag är väldigt imponerad över vad Ben, Martin och de andra i laget har skapat på bara fyra år. Efter en tids omtanke och fundering efter förra Cupen ser jag ett lag som har lagt grunden för en stark organisation, som är redo att ta sig an utmaningarna som kommer.

 

 

Grant Simmer kommer att ta på sig ansvaret för den sportsliga sidan av Land Rover BAR, tillsammans med Ben Ainslie som är ”Team Principal.”

 

 

Martin Whitmarsh kommer att fortsätta som rådgivare till laget och VD för BAR Technologies, som är skapat för att kommersialisera det som utvecklas genom America’s Cup laget.

 

 

Simmer kommer att flytta från Australien till England runt nyår.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Att bo och segla i en kanot

Den här mannen bestämde sig för att segla runt i sin kanot och sova i den under några dagar. Följ hans resa i klippet nedan.     ...

Tänk på det här när du seglar i storm

Under framförallt hösten kommer stormarna och det är viktigt att man vet va...

Yogan passar alla oavsett vem eller...

Yoga har blivit otroligt populärt på det senaste och det utövas i princip ...

PRESTIGE TILL NAVIGARE YACHTING

Navigare Yachting satsar på ytterligare ett varumärke i sin portfölj! Moto...

TF10 - foilande trimaran

För två veckor sedan testade vi den nya foilande TF10 trimaranen nere i Barcelo...
x