NÄSTA

Land Rover BAR anställer ny VD

November 02, 2017 @ 14:54:22   Foto Harry KH / Land Rover BAR


1 AV 2

Det brittiska America’s Cup laget, Land Rover BAR som leds av Sir Ben Ainslie har värvat in mycket erfarenhet i form av Grant Simmer som har vunnit fyra America’s Cup. Han kommer att gå in som VD.

 

 

Simmer har deltagit tio America’s Cup projekt. Hans första var med Australia II som ung navigatör när de tog den historiska segern 1983 i San Diego. Det var första gången i cupens historia som den lämnade USA. Den Australiensiska seglare/designern har sedan gått och vunnit tre gånger till som designchef, VD och sportchef med Schweiziska Alinghi och mer nyligen med Oracle Team USA.

 

 

Ben Ainslie är nöjd med tillskottet av Simmer. Paret har en bra relation efter att ha arbetat tillsammans i två Cup-projekt. ”Grants erfarenheter och prestationer i America’s Cup är oöverträffade. Han har varit med och vunnit Cupen i flera olika roller. Han är den rätta personen att hjälpa Land Rover BAR att nå målet att ta hem Cupen till Storbritannien.”

 

 

Grant Simmer är förväntansfull över den nya rollen. ”Det känns som rätt läge att ansluta med tanke på den nya båtklassen som avslöjades av försvararen, Emirates Team New Zealand. Vi kan nu gå vidare med att utveckla vår designstrategi.”

 

 

 

 

”Jag är väldigt imponerad över vad Ben, Martin och de andra i laget har skapat på bara fyra år. Efter en tids omtanke och fundering efter förra Cupen ser jag ett lag som har lagt grunden för en stark organisation, som är redo att ta sig an utmaningarna som kommer.

 

 

Grant Simmer kommer att ta på sig ansvaret för den sportsliga sidan av Land Rover BAR, tillsammans med Ben Ainslie som är ”Team Principal.”

 

 

Martin Whitmarsh kommer att fortsätta som rådgivare till laget och VD för BAR Technologies, som är skapat för att kommersialisera det som utvecklas genom America’s Cup laget.

 

 

Simmer kommer att flytta från Australien till England runt nyår.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

10 anledningar till att företag bor...

Simon Daspe har gjort en lista på LinkedIn där han förklarar varför f&oum...

16 vinterbilder som kan få vem som ...

Det är inte mycket segling som pågår i Sverige just nu. Kan dessa bilder i...

Nya rykten om AC50 World Series

I oktober rapporterade Royal att Bermuda Gazette en ny serie med AC50-katamaraner skulle st...

Och du tyckte din hamn var svår att...

Tänk dig att göra detta varje dag. Kolla in detta klipp från fartyget M/V S...
x