NÄSTA

2 kvinnor upphittade efter 5 månader borta

Oktober 29, 2017 @ 10:18:11   Foto inside edition 


1 AV 3

Två vänninor skulle segla tillsammans med deras två hundar från Hawaii till Tahiti men det gick inte som planerat. 

 

Bara efter några dagar till havs tappade den ena tjejen sin telefon i havet och hennes 75 åriga mamma började bli orolig för att hon inte hörde ifrån sin dotter. Däremot visste mamman att dottern aldrig skulle ge upp så enkelt att ta sig till Tahiti och hon rapporterade att hon inte hört från dottern på två veckor. 

 

 

Två månader efter starten av deras resa och långt efter deras planerade ankomst började mamman bli väldigt orolig. Hon kontaktade kustbevakningen flera gånger och ingen hittade båten. Mamman visste om att tjejerna hade ordentligt med mat ombord och en vattenrenare så de skulle kunna klara sig under en lång tid och hon gav aldrig upp hoppet om att få se sin dotter igen. 

 

 

 

Under en kraftig storm som slog till mot tjejerna tappade de motorn men som sagt gav de inte upp i första hand och bestämde sig för att fortsätta sin resa med enbart segel, vilket vi som är seglare kan förstå. Strax där efter gick masten sönder och det var bara havet som bestämde destinationen av deras resa. 

 

kvinnor upphittade

 

Så utan kontakt med omvärlden, mast eller motor flöt de omkring till havs i 5 månader innan de blev räddade. Tjejerna skickade ut nödsignaler i 98 dagar utan något svar och gav tillslut upp. Räddningen blev deras mängd av mat de packat med, istället för att packa mat för mindre än två månader som de planerade att vara borta hade de mat för ett helt år.

 

 

 

Det var en Taiwanesisk fiskare som såg båten 1450 km sydöst från Japans kust och rapporterade till Kustbevakningen som genast slog larm och åkte för att rädda tjejerna. Tack vare all mat var dem fortfarande vid liv när U.S Navy kom och räddade dem efter 5 månaders drivande.


 


kvinnor upphittade

 

 

I en tidningsintervju berättar en av tjejerna att det var hopplöst och deprimerande men att det inte fanns mycket de kunde göra än att fortsätta hoppas. De fick en helt annan syn på livet och deras tillvaro när de inte hade en aning om det skulle bli deras sista sol upp eller nedgång. 

 

 


 

Mer information www.wcvb.com.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Bronsmedalj till Max Salminen i Fin...

Pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet: Max Salminen seglade på lördagen hem en bronsmedalj när Finnjolle-EM avslutade i s...

VOR: Inatt går starten av Leg 7

Inatt går starten av Leg 7 i Volvo Ocean Race från Aukland i Nya Zeeland till I...

Skrovet sitter äntligen ihop - Balt...

I januari skrev vi om nya Baltic 112 som är under konstruktion. Nu har ytterligare ett...

En minimalistisk livsstil ombord på...

Teresa bestämde sig för att bara äga så pass mycket saker att det f&ar...

Starten av leg 7 - Dongfeng leder u...

Nu är seglarna på väg ut från Auckland och leg 7 är i full g&ari...x