NÄSTA

Gymnasierna samlas på Marstrandsfjorden

Oktober 28, 2017 @ 10:48:42   Foto motala seglargymnasium 


1 AV 1

Vilken fantastisk höstvecka det har varit och speciellt tacksamma är nog seglarna på Sveriges två Seglargymnasium som har tränat tillsammans den senaste veckan på Marstrandfjorden. 

 

Det har varit en blandad kompott av väder men den gemensamma faktorn har varit vinden. Som vanligt under höstlägren så ska det vara stormigt, kallt och blött, så du känner att du lever. Däremot har gymnasiumen fått iallafall två dagar med solsken. De är något alldeles extra att segla en höstdag när temperaturen är under 10 grader men solen lyser och du känner värmen på kinderna. Dagarna går att räkna på sina två händer men de är helt magiskt och värt precis allt. 

 

 

Både Motala och Lerums Seglargymnasium har tränat tillsammans de senaste dagarna och lägret verkar ha varit, som vanligt, lyckat. Det är lärorikt att bjuda in andra till sin normala träningsgrupp och vi kan nästan garantera att alla seglare ger lite extra på träningarna när de ser sina i normala fall konkurrenter. Självklart vill de inte vara sämre än dem och ger det där lilla extra. På plats var även NTG som är ett Seglargymnasium i Norge.

 

 

Jätteroligt att se en stor grupp seglare som tar vara på de sista fantastiska seglingsdagarna för året innan kylan och mörkret kommer på riktigt. Klippet nedan är från förra året när Axel Rahm beskriver ganska tydligt hur en perfekt träningsdag på Marstrand kan vara. 

 

 KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

27545600_944937685664829_2995990580207471137_n

Bildbomb: Vems ansvar är det att st...

Stormar är utan tvekan det värsta en båt kan utsättas för. Det spelar ingen roll hur mycket grund du seglar upp på eller andra båtar du krockar med. En o...

Att tänka på innan du köper en crui...

Det är otroligt mycket lättare att ge sig ut på sitt dröm-äventyr...

Båtbygge behöver inte vara så svårt

Varför inte bygga din egen segelbåt? Ben såg en liknande segelbåt i ...

Kvällstips: Filmen The Mercy - Base...

För den som inte hört talas om filmen The Mercy är det på tiden. Filme...

9 tips för att leva billigt på en s...

Många är det om drömmer om att flytta in i en segelbåt och segla v&au...
x