NÄSTA

Irma förvandlade lyxhusets trädgård, till varv!

Oktober 27, 2017 @ 16:31:11   Foto Miami Herald


1 AV 2

Orkanen Irma har ställt till med massiva problem och förödelse. Med de starka vindarna och det extrema vädret slutar samtidigt vissa saker inte att förvåna. Som David Ivler som fick, och fortfarande har, ett gäng segelbåtar uppstaplade på tomten.

 

David är i grund och botten inte ens seglare, men han bor i ett mycket ståtligt hus längs vattnet i Coconut Grove, Biscayne Bay, och när orkanen Irma slog till södra Florida fick hans tomt förvandlas till varv. Med de starka vindarna och styva vågorna slets många förtöjda eller ankrade båtar och drev in mot land. Fyra av dessa hamnade hos David. 

 

En av ägarna har dykt upp vid sin båt, men bara för att plocka åt sig sina tillhörigheter för att sedan säg följande till Davids fru Jessica (fritt översatt):

- Jag vill inte ha den. Den är er. Jag har fått nog. Hejdå!

 

Tyvärr är detta problem svårlöst. David har fått en viss summa från ett försäkringsbolag för att göra sig av med båtarna men samtidigt tycks han inte riktigt veta vad han ska göra. Att stämma ägarna till båtarna för att de inte tar hand om sina båtar känner han inte är rätt samtidigt som han själv inte riktigt verkar vilja ta i problemet. 

 

En av ägarna står dock fast vid sin båt. Det är långseglaren Cezary Krupa. Han låg till ankar och hade tänkt stanna ombord Sava under stormen i och med att motorn på hans jolle hade gått sönder, samt att katten vägrat komma fram när stormen närmade sig. Cezary fick vara med om en något annorlunda seglats då han var ombord medan båten drev med vågorna. När han närmade sig land ska Cezary stått i fören och vinkat till David, som stod på sin balkong och vinkade tillbaka. 

 

Cezary och David har sedan dess blivit vänner och Cezary har fått bo hos dem under tiden han väntar på att samla in pengar till en räddningsaktion för båten. Läs mer om denna galna historia på www.miamiherald.com. Här nedan ser du en bild på Cezary med båten Sava.

 

savaKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Yann Guichard efter mastbrottet: "D...

Den 131 fot långa katamaranen Spindrift 2 var påväg till startlinjen (utanför Quessant) för ett andra försök att ta hem Jules Verne Trophy. Då br&ou...

Till Salu: Sven Yrvinds Albin Vega

Går du i båtköpartankar? Nu är Sven Yrvinds gamla Albin Vega 27 "Maja...

Emirates Team New Zealand nominerad...

Emirates Team New Zealand visar att deras bragd i somras har nått utanför seglin...

13 roliga båtnamn

När folk döper sina båtar brukar det ge utrymme för en hel del kreativ...

Ilskan driver Sven Yrvind mot nya u...

När legendaren Sven Yrvind kommer till Båtmässan i februari är det han...
x