NÄSTA

WIM Series-finalen är ett faktum - efter bråda dagar bekräftas fjärde regattan

Oktober 24, 2017 @ 17:01:52   Foto WIM Series


1 AV 1

Efter såväl orkanen Irma som Maria låg större delarna av de amerikanska och brittiska Jungfruöarna totalförstörda. Varken hamnar eller flygplatser fungerade och under uppbyggningsarbetet var det inte riktigt en Women's International Match Racing Series-tävling som stod högst på listan.

 

Just därför ställdes WIM Series fjärde deltävling, Carlos Aguilar Match Race, in vilket vi skrev om i början på oktober. Sedan dess har det pågått febrilt arbete för att planera och organisera ett nytt event för att ge damserien en finalregatta. I vanliga fall kan det ta nära ett år att planera och arbeta fram eventet med alla sponsorer och samarbetspartners som ska till, men denna gång har man arbetat på rekordtid.

 

Så igår kväll, svensk tid, gick WIM Series ut med att man lyckats. Finalen av serien kommer gå i franska Tourville-la-Rivière och hålls i samarbete med klubbarna Ligue de Voile de Normandie och Club Nautique de Saint Aubin – Elbeuf (CVSAE). The 2017 International Bedanne’s Cup kommer seglas i Beneteau First Class 7.5 med besättning på 4-5 seglare. 

 

WIM Series Manager, Liz Baylis, säger att de arbetat hårt och intensivt för att hitta en ersättare, och att de lyckligtvis fick hjälp av Ligue de Voile de Normandie och Club Nautique de Saint Aubin – Elbeuf. De ser framemot att få arbeta med dessa, för dem, nya partners för att genomföra ett "world class event" som avslutning på 2017 års WIM Series. 

 

Sanna Mattsson, skeppare i Swedish Women's Match Racing Team, har ansökt om inbjudan till eventet och säger följade om regattan: 

- Jätteroligt att WIM series jobbat så hårt för att få fram en ny arrangör och en stor eloge till Ligue de Voile de Normandie och CVSAE som tar på sig detta event. Vi som seglare är väldigt tacksamma för detta och ödmjuka till de förberedelser som både WIM series och den franska klubben står inför fram till att eventet startar i mitten av december.

 

Regattan går av stapeln 11-16 december och deltagande lag kommer börja bjudas in efter 1 november. Läs mer på www.wimseries.com.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Tuff start på EM för Max Salminen

Nicholas Heiner från Nederländerna vann det enda racet på första dagen av Finnjolle-EM i Cadiz. Det var tre meter höga vågor och lättvind vilket gjorde d...

Ant Stewart seglade ensam runt jord...

Ant Steward seglade runt jorden i en öppen båt. En 19 fot lång båt s...

Prototyp på en självrätande katamar...

Det australiensiska katamaranvarvet Harryproa har gjort några spektakulära byggen g...

Svenska Seglarförbundet söker proje...

Svenska Seglarförbundet söker dig som brinner för havet, miljön och m&o...x