NÄSTA

Volvo Ocean Race-flottan är iväg (video)

Oktober 22, 2017 @ 23:43:18   Foto volvo ocean race


1 AV 1

Igår gick startskottet för den första etappen av denna upplaga av Volvo Ocean Race och de sju VO65:orna har nu börjat sin 45 000 sjömil långa resa mot slutmålet Haag i Holland.

 

Den första etappen är en "kort" sprintetapp på 1450 distans från starten i Alicante till Lissabon dit båtarna förväntas anlända om ungefär en vecka. I videon nedan ges ett kort sammandrag från starten som även sågs av många åskådare på vattnet. Svenska Martin Strömberg ombord på Turn the Tide on Plastic fick se några av åskådarbåtarna på väldigt nära håll...då de på ett ställe bokstavligen talat seglar mellan åskådarbåtarna i full fart. I videon längst ner får vi uppleva det ögonblicket ombord och man kan faktiskt höra Martin skrika till åskådarbåten att flytta på sig!

 

I skrivande stund leder Vestas Eleventh Hour Racing och fältet är tätt samlat med bara cirka 3 distans mellan första och sista båt. Racet kan följas via tracker på volvooceanrace.com.

  KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Swim failure - Så Funkar Det (video)

Sjöräddningssällskapet har släppt en serie videor där de förklarar vad som händer med kroppen och vad du ska göra när du faller överbord i ka...

GPS-FÖRBUD – NU ÄR DET SEXTANT SOM ...

Den 1 juli går starten från Sables d'Olonne för...

Kvällstips till seglingsnördar

Det är lördagkväll och TV-tablån är inte magisk... Ta därf&o...

VOR: Det tuffaste leget startar för...

Idag är det dags ännu en gång för Volvo Ocean Race seglarna att sä...

SKRÄCKBLANDAD FÖRTJUSNING I SÖDRA I...

Från Volvo Ocean Race Göteborg: Nu går äventyret vidare från Ka...
x