NÄSTA

MARTIN STRÖMBERG AMBASSADÖR FÖR VOLVO OCEAN RACE GÖTEBORG

Oktober 21, 2017 @ 08:35:34   Foto volvo ocean race 


1 AV 1

Fantastiskt! Martin Strömberg kommer ge oss fans ännu mer ingång i hur det är att segla Volvo Ocean Race. När båtarna kommer till Göteborg sommaren 2018 kommer alltså Martin vara ambassadör. Informationen nedan är tagen från Volvo Ocean Race Göteborgs hemsida (länk finns nedan).

 

"Seglaren Martin Strömberg från Göteborg är ensam svensk i startfältet för Volvo Ocean Race 2017-18.

 

 

– Det är en är ära att vara ambassadör för hamnstoppet i Göteborg och jag vill hjälpa till att uppmärksamma folkfesten i Frihamnen, säger Martin Strömberg.

 

 

 

Martin Strömberg, 35 år, ger sig nu in i sitt fjärde Volvo Ocean Race. Han var med för första gången med den nordiska besättningen Ericsson 3 i Volvo Ocean Race 2008-09. Därefter vann han tävlingen med det franska laget Groupama och i den senaste upplagan gick han i mål i sin hemstad Göteborg 2015.

 

 

 

– Att gå i mål hemma och tas emot av publiken i Frihamnen är ett av de största ögonblicken i min karriär. Men då fick vi ingen bra placering och självklart vill jag vinna etappen till Göteborg nu.

 

 

 

Martin Strömberg kommer nu att segla med laget Turn the Tide on Plastic, ett ungt lag som består av lika många män som kvinnor och som seglar under Förenta Nationernas flagga. Laget vill med sitt deltagande i tävlingen lyfta fram FN:s kampanj Clean Seas: Turn the Tide on Plastic som bekämpar plastföroreningar i havet.

 

 

 

Att kappsegla runt jorden är en unik upplevelse, inte minst för att man får ta del av andra kulturer i andra hamnstopp.

 

 

– Jag tror att göteborgarna kan visa städer som Bangkok, Auckland och Kapstaden hur man tar emot Volvo Ocean Race. Som ambassadör för hamnstoppet vill jag locka fler människor till att vara en del av folkfesten.

 

Som officiell ambassadör för hamnstoppet i Göteborg kommer Martin Strömberg bland annat att lämna rapporter från havet till Volvo Ocean Race Göteborgs sociala medier."

 

www.volvooceanracegoteborg.comKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

9 tips för att leva billigt på en s...

Många är det om drömmer om att flytta in i en segelbåt och segla världen över. Det ekonomiska är såklart en avgörande faktor. Men det går...

Veckans 5 mest lästa: De sålde allt...

Från IT-guru till 2.4mR till båtar som sjunkit. Det är inte alltid lä...

Någon som har 870 miljoner kr över?

2016 lanserade Perini Navi sin 230 fot långa superyacht Sybaris på Monaco Yach...

Tips: Följ Malin och Johan som vill...

Johan Hammarlund och Malin Löf ville ha ett nytt typ av liv. De köpte en Beason 4...

ÖVERLÄGSNA

Euroflex med drömlaget Nathan Outteridge, Glenn Ashby och Ian Jensen fortsatte sin i d...
x