NÄSTA

MARTIN STRÖMBERG AMBASSADÖR FÖR VOLVO OCEAN RACE GÖTEBORG

Oktober 21, 2017 @ 08:35:34   Foto volvo ocean race 


1 AV 1

Fantastiskt! Martin Strömberg kommer ge oss fans ännu mer ingång i hur det är att segla Volvo Ocean Race. När båtarna kommer till Göteborg sommaren 2018 kommer alltså Martin vara ambassadör. Informationen nedan är tagen från Volvo Ocean Race Göteborgs hemsida (länk finns nedan).

 

"Seglaren Martin Strömberg från Göteborg är ensam svensk i startfältet för Volvo Ocean Race 2017-18.

 

 

– Det är en är ära att vara ambassadör för hamnstoppet i Göteborg och jag vill hjälpa till att uppmärksamma folkfesten i Frihamnen, säger Martin Strömberg.

 

 

 

Martin Strömberg, 35 år, ger sig nu in i sitt fjärde Volvo Ocean Race. Han var med för första gången med den nordiska besättningen Ericsson 3 i Volvo Ocean Race 2008-09. Därefter vann han tävlingen med det franska laget Groupama och i den senaste upplagan gick han i mål i sin hemstad Göteborg 2015.

 

 

 

– Att gå i mål hemma och tas emot av publiken i Frihamnen är ett av de största ögonblicken i min karriär. Men då fick vi ingen bra placering och självklart vill jag vinna etappen till Göteborg nu.

 

 

 

Martin Strömberg kommer nu att segla med laget Turn the Tide on Plastic, ett ungt lag som består av lika många män som kvinnor och som seglar under Förenta Nationernas flagga. Laget vill med sitt deltagande i tävlingen lyfta fram FN:s kampanj Clean Seas: Turn the Tide on Plastic som bekämpar plastföroreningar i havet.

 

 

 

Att kappsegla runt jorden är en unik upplevelse, inte minst för att man får ta del av andra kulturer i andra hamnstopp.

 

 

– Jag tror att göteborgarna kan visa städer som Bangkok, Auckland och Kapstaden hur man tar emot Volvo Ocean Race. Som ambassadör för hamnstoppet vill jag locka fler människor till att vara en del av folkfesten.

 

Som officiell ambassadör för hamnstoppet i Göteborg kommer Martin Strömberg bland annat att lämna rapporter från havet till Volvo Ocean Race Göteborgs sociala medier."

 

www.volvooceanracegoteborg.com


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Foiling Week avklarad. Här har du h...

I månadsskiftet juni-juli gick årets upplaga av Foiling Week av stapeln på Gardasjön. Närmare 200 foilande båtar möttes upp vid Fraglia Vela Malcesine f...

FÖR DIG SOM BEHÖVER ETT PROJEKT I S...

The Goat Island skiff är en lätt båt i trippel bemärkelse: lätt a...

Johan och Malin på Honolulu (video)

RAN Sailing drivs av Malin och Johan, ett svenskt par, som är ute på långs...

Idag startar VM i OK-jolle

Idag drar VM i OK-jolle igång i Warnemünde. Mästerskapet har lockat cirka 1...

Sitter jolletakterna i tro (video)?

Martine Grael, Annalise Murphy, Jena Mai Hansen, Tamara Echegoyen, Nina Curtis och Marie Ri...x