NÄSTA

Land Rover BAR installerar Storbritanniens första Seabin

Oktober 20, 2017 @ 13:31:33   Foto harry kh


1 AV 2

Land Rover BAR samarbetar med Seabin Pty för att installera Storbritanniens första Seabin på bryggan utanför deras bas i Portsmouth. Seabin är en automatisk anordning för att plocka upp skräp ur havet.

 

 

Varje Seabin samlar upp flytande skräp och flytande mikroplast på minst 2mm i diameter och har förmågan att samla upp 83.000 plastpåsar eller 20.000 pet-flaskor per år. Laget förväntar sig att plocka upp ett halvt ton skräp ur vattnet runt hamnen i Portsmouth varje år.

 

 

Land Rover BAR var en av de tidiga supportrarna under den första Crowdfunding-kampanjen som gjorde Seabin projektet möjligt och denna modell är världens första kommersiella enhet att installeras. BAR samarbetar sedan tidigare med 11th Hour Racing som jobbar med att ta fram och stötta nya idéer för att få en positiv inverkan på miljön.

 

 

 

 

Jo Grindly, Land Rover BARs marknadsföringschef om samarbetet: ”Samarbetet med Seabin Pty är en del av lagets vilja att bli det mest hållbara idrottslaget i världen.”

 

 

”Havet är vår lekplats och när möjligheten att jobba med nya innovativa projekt som Seabin så är vi alltid intresserade av att hjälpa och samarbeta för att att förbättra havets hälsa.”

 

 

Så här funkar Seabin:

 
KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

CHRISTIAN - SEGLAR 200 DAGAR OM ÅR...

Christian Harding älskar att segla klassiker och med sina 200 seglingsdagar som gast och halvproffs, så tillbringar han en stor del av sommaren på Sveriges största skärgårdskryssare Bea...

Nord Stream Race – dags att utse Ös...

Med start i slutet av juni kommer de bästa kappseglingsklubbarna från fem lä...

Video: Hur man inte ska sjösätta båten

Vi har testat att sjösätta med gaffeltruck, kran och slip. Men denna innovativa meto...

Produktionen av Najad fortsätter på...

Nya vindar på sjön kräver en ny segelkonfiguration. Najadbåtarna komm...

Höga miljögifter vid uppställningsp...

Två nyutkomna publikationer från Statens geotekniska institut visar att uppst&a...x