NÄSTA

Simeon Tienponts svar till AkzoNobel efter uppsägningen

Oktober 17, 2017 @ 14:22:09   Foto akzonobel


1 AV 1

Mycket turer kring AkzoNobel nu... AkzoNobel var det första laget att starta sin satsning på årets Volvo Ocean Race och är det ändå laget med en nybyggd båt. Det som såg så välförberett ut har nu hamnat i kontroverser.

 

 

Allt började med att AkzoNobel, en dag innan det första inport-racet gick ut med att skeppare Simeon Tienpont hade lämnat laget. På söndagen kom deras förklaring där de hävdade att Tienpont hade brutit mot deras kontrakt. 

 

 

Nu har Simeon Tienpont svarat själv, och det här är vad han har att säga:

 

 

”AkzoNobel bröt mot sina skyldigheter som sponsor genom att inte betala skulder till Steam Ocean. Resultatet blev att Tienpont inte har kunnat betala lönerna till hans besättning under de senaste månaderna.


 

Förra lördagen erbjöd AkzoNobel Tienpont ett nytt kontrakt med sämre villkor. Tienponts första prioritet var hans lag, därför bad han AkzoNobel att genast betala för besättningen och att de kunde enas om att riva sponsorkontraktet. AkzoNobel ville inte göra detta.

 


På söndagen hade Tienpont ett möte med besättningen och sa att han var säker på att en deal kommer att vara klar under de närmaste dagarna. Han vill återvända ombord som skeppare och är ivrig att ta del av den unika möjligheten att segla ett säkert och lovande Volvo Ocean Race med sitt lag.


 

På söndag kväll bjöd AkzoNobel in de flesta besättningsmedlemmarna och erbjöd dem att jobba direkt för dem under liknande förutsättningar och att betala de kvarvarande lönerna. Det innebar att de var tvungna att riva sina kontrakt med Steam Ocean (Tienpont) vilket satte en enorm press på seglarna att välja pengarna och möjligheten att nå sina personliga mål att segla Volvo Ocean Race.”

 

 

Ord står mot ord, men det ska helt klart bli intressant att få reda på hur det egentligen ligger till. Vad som är klart är att den nya skepparen blir Nya Zeeländaren Brad Jackson, 49.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Minns ni Laura Dekker? Världens yng...

Allting började som en dröm och 2012 var det klart att hon numera är världens yngsta jorden runt seglare solo.    Seglingen tog 518 dagar och...

Kanske 2018 roligaste klipp - Vi är...

Här är klippet man kan se oändligt många gången. Vi vet inte vad...

Fungerar öronproppar mot sjösjuka?

Det finns många olika sätt att förhindra sjösjuka och när den v&a...

HAVSÖRNEN NOMINERAD TILL BÄSTA RENO...

Vinnaren i 1937 års Gotland Runt, Havsörnen, alias Citona, har nominerats till b...

The Golden Globe Race 2018 - Racet...

Golden Globe Race är ett race runt jorden ett varv non-...
x