NÄSTA

Guld-Max Wildcard på Mästarnas Mästare

Oktober 13, 2017 @ 20:15:32   Foto pedro martinez 


1 AV 1

Max Salminen tar guld efter guld och nu inför Mästarnas Mästare som börjar idag har vi pratat en liten stund med honom för att känna av läget inför starten. 


Så Max till att börja med, vilka har du som besättningsmedlemmar?

Jag har valt tre locals från Malmö, en som seglat allsvenskan tidigare i år, en kille vann X35 VM i sommar och den tredje jobbar med båtar. Eftersom vi bor på samma ort var min tanke att vi skulle hinna träna en del tillsammans innan start.

 

 

 

Prognosen säger 8-12 m/s, det måste passa er eller har även ni ätit extra mycket inför starten som många av de yngre teamen?

Vi har inte haft några speciella matregler utan är bekväma viktmässigt. Jag förhörde min besättningsmedlem som seglat en del J70 innan och han sa att mellan 320-350 kg är bra. Så det är inga problem, vi landar däromkring. Jag trodde först att jag skulle behöva leta efter Malmös minsta gastar men det gick bra ändå.

 

 

 

Hur många gånger har du deltagit på Mästarnas Mästare?

Det har faktiskt bara blivit en gång. Tidigare år har det krockat med någonting annat. Förra året seglade jag med en massa landslagstjejer och det gick inte alls bra. Vi missade precis semifinalen och fick sen gå runt och skämmas på piren. Självklart var ingenting av det mitt fel utan bara tjejernas (säger Max med glimten i ögat). Jag har insett att i år behöver jag vinna tillbaka mitt förtroende bland alla mästare och framförallt försvara Finnjolle klassen.

 

 

 

Hur har förberedelserna sett ut inför årets Mästarnas Mästare så det inte ska sluta som förra året?

Vi har definitivt gjort en del research på hur båten ska seglas. Tyvärr trodde vi att träningstimmarna skulle bli fler eftersom vi bor i samma stad men det blev bara 1.5 gång då Malmös båtar ska användas i helgen så försvann de ganska fort från klubben och upp till Marstrand. Första gången blåste det så mycket att vi inte vågade hissa gennakern och andra gången saknade vi en besättningsmedlem. Det här är dessvärre de sämsta förberedelserna jag har haft inför en tävling, haha.

 

 

 

Hittills har du haft en generellt bra säsong och förhoppningsvis avslutas den som de började?

I Palma vann jag och på EM blev det alldeles för många tjuvstarter vilket var tungt och i både Kiel och Århus kom jag topp 5 vilket är sådär om jag ska vara krass. Däremot gick det så bra det kan gå på VM och nån vecka senare i Italien vann jag också. Så det har gått lite upp och ner skulle man kunna säga.

 

 

 

Så för att sammanställa har du antingen vunnit eller seglat dåligt, vad faller lotten på i helgen? Det börjar bli dags att segla dåligt igen nu efter två raka segrar.

Nej snarare tvärtom nu är jag on fire och de två vinsterna måste betyda nånting positivt.

 

Vi önskar Max och alla andra stort lycka till i helgen och all information kring tävlingen finns på ww.svensksegling.se/SSFtavlingar/mastarnasmastare.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

CHRISTIAN - SEGLAR 200 DAGAR OM ÅR...

Christian Harding älskar att segla klassiker och med sina 200 seglingsdagar som gast och halvproffs, så tillbringar han en stor del av sommaren på Sveriges största skärgårdskryssare Bea...

Nord Stream Race – dags att utse Ös...

Med start i slutet av juni kommer de bästa kappseglingsklubbarna från fem lä...

Video: Hur man inte ska sjösätta båten

Vi har testat att sjösätta med gaffeltruck, kran och slip. Men denna innovativa meto...

Produktionen av Najad fortsätter på...

Nya vindar på sjön kräver en ny segelkonfiguration. Najadbåtarna komm...

Höga miljögifter vid uppställningsp...

Två nyutkomna publikationer från Statens geotekniska institut visar att uppst&a...x