NÄSTA

Intervju: Julius Hallström

Oktober 04, 2017 @ 18:06:18   Foto Julius Hallström


1 AV 2

Vi har pratat med stjärnskottet Julius Hallström som fick chansen att vara med Artemis Racing i förberedelserna inför America's Cup i somras. Vi är nyfikna på hur det var och vad hans stora mål är i framtiden.

 

 


Vad håller du dig sysselsatt med nuförtiden?

 

- Just nu seglar jag lite allt möjligt. Jag har slutat segla 49er och insett att jag vill göra en karriär inom den professionella seglingen. Mitt mål just nu är att lära mig så mycket som möjligt om så många olika båtar som möjligt. För att sedan bli attraktiv för America’s Cup lagen. Mitt stora mål är att vinna den där cupen! Jag försöker inte bara lära mig det rent seglingstekniska utan även allt runtomkring, som att ta hand om båtarna till exempel. Sedan jobbar jag med att bli större och starkare hela tiden.

 

 

Du var ju med Artemis Racing hela våren, hur var det?

 

- Det var sjukt spännande, vilken resa. Det var otroligt lärorikt, jag kom dit från skiffen och visste knappt vad en pedestal var. Jag fick också mer förståelse för hur Cup-lag fungerar. Min utvecklingskurva var otroligt brant. Det är svårt att inte lära sig mycket om segling när man är där. Till exempel när man lyssnar på Ian Percy och Nathan Outteridge när de diskuterar olika beslut på banan. Dessutom fick man ju större förståelse för hur allting funkar på båten, foils, hydraulik och vingen till exempel.

 

- Alla sätter väldigt stor press på varandra och man förväntas prestera på topp varje dag. Du förväntas att vara bäst på det du gör, man är inte där för att lära sig utan man är där för att man ska bidra.

 

 

 

 

 

 

När kom till Bermuda var du ju väldigt ny, gjorde du någon jobbig tabbe i början?

 

- Min roligaste tabbe är nog i ett slag. Jag fick för första gången chansen att segla på den riktiga AC50 båten och var riktigt nervös. I ett av de första slagen på träningen flög jag rakt igenom vingen, jag var inte riktigt beredd på g-krafterna. Vingen gick sönder och behövdes lagas. Det är riktigt svårt i slagen på de båtarna, du måste springa över i exakt rätt timing och på rätt ställe. Som tur var, var det ingen som blev sur. Förutom killen som behövde laga vingen, han blev lite grinig. Men det är ju sånt som händer och alla förstod att det kunde hända.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

5 fantastiska platser som bara nås ...

Det finns så otroligt många olika plaser på jorden och den ena överträffar den andra. Många platser är än osedda och andra nås bara med b&ari...

Vårtecken till 100 % i Uppsala (vid...

I Uppsala nalkas det vår och seglarna klättrar på väggarna för a...

Svenska Radial killar topp 10 på JEM

Ludde Lindqvist och Olle Lindbom blev topp 10 på JEM i Laser Radial i veckan....

Städningen fortsätter efter stormen...

Stormen Emma tog över norra Wales i mars och än idag pågår städn...

Tom Cruise seglar (video)

Minns ni inför finalen 2013 i America´s Cup när Tom Cruise kom på bes...x