NÄSTA

SCHWEIZ TOPPADE SEXORNAS WORLD CUP SVENSKAR OCH FINNAR LADDAR FÖR HANGÖ 2019

September 23, 2017 @ 13:19:57   Foto RVYC


1 AV 7

Schweizaren Philippe Durr försvarade utan pardon sin mästartitel i sexornas World Cup i Vancouver.

 

-Det har varit relativt hårda vindar med grov inkommande sjö. Som nation var Schweiz bäst med tre båtar bland de 10 bästa i en hårdvindsregatta. Det är anmärkningsvärt, säger Fredrich Dahlman, som seglade i schweizaren Reinhard Suhners Courage som blev nionde båt i den moderna klassen.

 

-Jag är förvånad över att de lokala seglarna inte klarade sig bättre, förutom värdklubbens Ben Mumford som blev tvåa med den helt ombyggda New Sweden, kommenterar Fredrich Dahlman.

 

Hugo Stenbeck i Sophie II blev fyra, Finlands Henrik Andersin sexa och Claes Henningsson i den enda svenskflaggade båten Notorious blev tia.

 

Mattias Malmros på Claes Henningssons Notorious är ändå nöjd.

 

-Vi känner oss nöjda med att ha gjort en jämn serie utan några riktiga bottennapp och med att inga större skador på båt eller besättning uppstått trots den stundtals hårda vinden. Mindre nöjda är vi med att vi har svårt med höjden i lättare vindar. Vi går bättre när det blåser mer men då blir vi hämmade av bristen på träning.

 

-Som det ryktas just nu så kommer det att bli träning på hemmaplan med ett antal svenska och finska moderna sexor samlade för sparring under kommande sommar. Alla ombord räknar med att segla World Cup i Hangö 2019 men på vilka båtar och i vilka konstellationer är ännu höljt i dunkel. Men först så är det EM i La'Trinite nästa år, säger Mattias.

 

- Sammanfattningsvis var det inte vår regatta, vi har kapacitet men är ännu inte redo för att tävla om pallplatserna. Det tar vanligen tre till fem år för att komma dit. Vi åker till EM i La Trinite 2018 och med största sannolikhet till Hangö 2019, säger Fredrich Dahlman och fortsätter:

 

-I torsdags var det lättare vindar och trots att vi bara var fyra ombord då lyckades vi både ta starter och ledde seglingen vid två tillfällen. 

 

Den klassiska klassen vanns av den spanske exkungen Juan Carlos. Att Goose med Peter P Hoffman vid rodret blev två var förväntat, men att brasilianska Saskia med Lars Grael som skeppare blev trea är väl seglat. Henrik Lundberg på Fridolin blev fyra, vilket nog var ett sämre resultat än de hade förväntat, säger Fredrich Dahlman.  

 

Dennis Conner med den av Tore Hom byggda båten May-Be VII skadade masten vid fästet och kunde inte segla på onsdag eller torsdag, så visst blåste det på gränsen till vad dessa båtar tål, slutar Fredrich.

 

TEXT OLLE APPELBERG


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Turn the Tide on Plastic seglar för...

Minns ni de två kvinnorna som tillsammans med sin hund blev räddade efter fem månader till havs i ok...

TBT: Scrolla inte Facebook på jobbet!

Throwback Thursday: Vissa jobb kräver fullt fokus och går inte slarva med.. Typ...

Team New Zealand bekräftar vem som ...

"Jag har en muntlig överenskommelse, vi har inte gått igenom det skriftliga men ...

14 anledningar till att en jorden r...

Att kasta sig ut i världen och segla från en underbar plats till en annan kan l&...

Ny nöjesseglare i kolfiber

Tretton år efter succéerna V46 Belladonna och V34 Quantum återvände...x