NÄSTA

Sara Hastreiters boktips (del II)

September 23, 2017 @ 10:47:42   Foto Team SCA


1 AV 3

Jag lärde känna Sara under tiden i Team SCA. Hon växte upp långt bort från havet, i Wyoming, där hon drömde om att bli rodeoprinsessa. Men Sara förälskade sig i havet och seglingen. Innan VOR hann hon med över 40 000 nm i form av kappseglingar men också långa leveranser under vilka hon passade på att läsa böcker. Här tipsar Sara oss om fem seglingsböcker som betytt extra mycket för henne. Ytterligare tre boktips från Sara hittar du på Sara Hastreiters boktips (del I). // Anna-Lena Elled 

 

Inget är så motiverande som en stor dos inspiration. Att läsa om andras erfarenheter och prestationer, hur de lyckats överkommer rädslor och hinder motiverar mig att fortsätta kämpa och bli bättre inom min sport. Här är fem böcker som antingen inspirerat mig till att börja havskappsegla eller hållit mig motiverad under resans gång. Du känner säkert igen några av titlarna och definitivt några av författarna. Fascinerande personligheter och inspirerande läsning.

 

Damian Foxall, Ocean Fever

 

Damian är en komplett seglare. Hans bok inspirerar genom många berättelser från olika jorden-runt-kappseglingar. Han berättar om olika projekt och båtars med olika målsättningar, om stora besättningar och båtar seglade shorthanded. Berättelserna sträcker från vinster i Barcelona World Race, Volvo Ocean Race eller hur man sätter hisnande världsrekord – Damian har gjort det allt i boken ger han oss en liten inblick bakom kulisserna.

 

Damian Foxall, Ocean Fever

 

Richard Henry Dana Jr, Two Years Before the Mast

 

Samtliga ovan nämnda böcker handlar om kappseglande båtar, höga farter och adrenalin som pumpar. Ett av skälen till att jag började segla var längtan efter äventyr. Folk har sedan urminnes tider lockats av havet. Då som nu är dragningskraften och vedermödorna där ute desamma. Ibland är det nyttigt att bli påmind om vad andra genom historien fått utstå. Two Years Before the Mast inspirerar och påminner om havets magi, men också om de faror som lurar därute.

 

Richard Henry Dana Jr, Two Years Before the Mast


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Kan polyesterharts börja brinna? (V...

Våren närmar sig med stormsteg och vissa av er kanske har börjat rusta upp båten inför säsongen. Kanske måste du laga ett hål i glasfiberskrovet ef...

Orkanbyar på 85 knop - och träbåten...

Sydgeorgien och Södra Ishavet är ett av de mest brutala ställen du kan segla...

HETAIROS - ett riktigt mästerverk a...

Denna 218 fot långa ketch är den största båten Baltic har lanserat hi...

Cyklonen "Gita" blev en katastrof f...

Tongaöarna i södra Stilla Havet har drabbats hårt av den tropiska cyklonen ...

Kvällstips: Dokumentär om tragedin ...

"Jag kommer fortfarande ihåg ljudet av stormen. Det var det värsta ljud jag n&ar...x