NÄSTA

Filmspaning: The Mercy - mysteriet som tycks följa såväl karaktär som film

September 21, 2017 @ 16:09:20   Foto STUDIOCANAL


1 AV 1

1969 var året då världens första stora jorden runt-tävling single handed skulle hållas, Sunday Times's Golden Globe Race men något gick snett när vinnaren närmade sig hemmahamn. I årtionden har Donald Crowhursts öde gäckat seglarvärlden och nu ska historien bli film. Däremot verkar det inte bara vara karaktären själv som utsatts för ett mysterium.

 

I filmen om Donald Crowhurst ser vi Colin Firth spela den legendariske seglaren som på sin resa hem från Golden Globe Race plötsligt försvann. I loggböcker har man kunnat följa en del av hans sista tid i livet och man tror att han fallit, eller hoppat, över bord.

 

Att han däremot ska ha vunnit Golden Globe, som det sett ut som, var däremot inte lika mycket sanning. Till skillnad från sina motståndare var Crowhurst en amatör han han kallades i kretsarna för "The Mystery Man". Under början av seglatsen seglar han mycket långsammare än resten av fleetet, tills en dag då han påstod sig ha seglat en rekordsträcka på 211 Nm. 

 

Av de resterande tävlande hade nästan alla redan dragit sig ur och många tampades med stora problem ombord, förutom Crowhurst som tycktes gå problemfritt. Sanningen var dock en annan och för Crowhurst började nu det febrila arbetet med att täcka över den falska framgången. 

 

Tanken var att filmen skulle komma ut på biograferna i slutet av oktober i år, men enligt filmsajten IMDb har nu datumet ändrats till 9 februari 2018. Varför detta ändrats har ingen gått ut med, men frågan är om ett mysterium även gäckar filmproduktionen. Än finns heller ingen trailer att tillgå, vilket ter sig något mystiskt. 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Bakom kulisserna i Spindrift...

Få en unik inblick i Yann, Christophe, Francois, Matthieu, Coco, Marc, Edouard and Charlies vecka på Marstrand på årets första huvudtävling på World Ma...

Video: Peter Burling seglar med Git...

Peter Burling har precis avslutat Volvo Ocean Race som han sånär vann ombord p&a...

Video: Havets kollaps

Oavsett vad vi tror så är varje människa i världen beroende av havet f&ou...

Beneteau köper Seascape

Beneteau köper 60% av det slovenska företaget Seascape som har specialiserat sig ...

Veckans regelsituation: Vad gäller ...

Claes Lundin har sedan tidig ålder seglat allt från Laser, Flying Dutchman till...x