NÄSTA

Nyheter på båtmarknaden

September 19, 2017 @ 09:44:02   Foto Hallberg-Rassy 340


1 AV 8

Jag växte upp i en Volvofamilj. Mina kusiner körde SAAB. Min bästa kompis pappa var hobbybilmekaniker och valde Toyota och fösta pojkvännen körde Audi. Valet av bilmodell är sällan slumpartat utan baseras på värderingar samt tycke och smak. Detsamma gäller såklart båtar. Och det är nog ingen hemlighet att vi älskar båtar. Här tar vi en snabb titt på två nya modeller; Hallberg-Rassy 340 och Grand Soleil 34 Performance. Kanske något för dig?

 

NYA HALLBERG-RASSY 340 GJORDE VÄRLDSPREMIÄR PÅ ÖPPET VARV I AUGUSTI

 

Nya Hallberg-Rassy 340 skall leverera snabb, enkel och bekväm segling till sin ägare. Båten har en upprest stäv för tidsenligt utseende, lång vattenlinje och runda former i förskeppets undervattenskropp. Det integrerade bogsprötet medför flera fördelar; halsningspunkt för code zero eller gennaker, placering för ankare samt fäste för en stävstege. Standardutförandet är med dubbla roderblad och rorkultsstyrning, men för första gången hos Hallberg-Rassy erbjuds också dubbla rattar. Däckslayouten är ren med underdäcksrulle för förseglet, dolda fall till sittbrunnen, förvaringshål för överskottslinor akter om fallstopparna och alla fyra skylightluckorna är flushmonterade. Det finns två vinschar på varje sittbrunnssarg vilket möjliggör eldrift utan att störa ståhöjder i inredningen. En nyhet för den här storleksklassen är att det finns möjlighet till att beställa en stor utfällbar badplattform. När det kommer till interiören har båten mängder med naturligt ljus och god ventilation genom hela inredningen. 340 ersätter varvets 342 som byggts i 328 exemplar under tretton år. Trots att den nya modellen erbjuder mer än sin föregångare skall den inte kosta mer segelfärdig. Hallberg-Rassy 340 har världspremiär på Öppet Varv i Ellös på Orust den 25-27 augusti. Mer information hittar du på www.hallberg-rassy.com.

 

SPECIFIKATIONER

Design: Frers Naval Architecture and Engineering

Skrovlängd: 10,36 m

Vattenlinje: 10,10 m

Bredd: 3,47 m Djupgående: 1,90 m

 

Hallberg-Rassy 340 gjorde världspremiär på Öppet Varv 2017.

 

 

NYA GRAND SOLEIL 34 PERFORMANCE MED INSPIRATION FRÅN GAMMALT FRAMGÅNGSKONCEPTNya Grand Soleil 34 Performance med inspiration från gammalt framgångskoncept.

På 70-talet designade Finot en av varvets allra största framgångar; Grand Soleil 34, som byggdes i över 300 exemplar. Nya Grand Soleil 34 Performance följer i samma fotspår. Målet är att leverera storbåtskänsla i ett mindre format, hög komfort och kvalitet präglat av italiensk design. Båten är utvecklad för aktiv segling och kappsegling. Skrovet är av en ny typ med medium till lätt deplacement anpassat för olika mätregler och en optimal kombination av prestanda och sportig cruising. I sann Grand Soleil-anda erbjuds en mängd speciallösningar som ger möjlighet att få sin båt precis som man önskar. Invändigt karaktäriseras stilen av ljus ek och en praktisk utformning. Interiören har två hytter med förpik och en stor akterkabin, ett dedikerat navigationsbord samt pentry. Däckslayouten är anpassad för aktiv segling och utformad för att även fungera väl vid shorthanded. GS 34P erbjuds som standard med rorkult men även med två rattar. Mer information hittar du på www.grandsoleil.se.

 

SPECIFIKATIONER

Design: Skyron och Grand Soleil

Längd: 10,70 m

Bredd: 3,60 m

Deplacement: 4900 kg

 

Nya Grand Soleil 34 Performance med inspiration från gammalt framgångskoncept.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

5 fantastiska platser som bara nås ...

Det finns så otroligt många olika plaser på jorden och den ena överträffar den andra. Många platser är än osedda och andra nås bara med b&ari...

Vårtecken till 100 % i Uppsala (vid...

I Uppsala nalkas det vår och seglarna klättrar på väggarna för a...

Svenska Radial killar topp 10 på JEM

Ludde Lindqvist och Olle Lindbom blev topp 10 på JEM i Laser Radial i veckan....

Städningen fortsätter efter stormen...

Stormen Emma tog över norra Wales i mars och än idag pågår städn...

Tom Cruise seglar (video)

Minns ni inför finalen 2013 i America´s Cup när Tom Cruise kom på bes...x