NÄSTA

Har Oracle gjort sitt sista America's Cup?

September 15, 2017 @ 13:17:48   Foto Photosport


1 AV 1

Oracle-ägaren Larry Ellison uppges ha fått nog av America’s Cup.

 

 

 

Den ledande Amerikanska seglingsjournalisten Bob Fisher, säger att den före detta Oracle Team USA VD:n har bekräftat att Ellison kanske inte är med i nästa America’s Cup i Auckland 2021.

 

 

 

I ett e-mail till Fisher, ska Coutts ha skrivit: ”Som jag förstår det, kommer Oracle/Larry inte vara med.”

 

 

 

Mångmiljardären Ellison grundade BMW Oracle Racing 2003 för att vara med i America’s Cup för första gången. 2010 vann Ellisons 90 fot långa trimaran mot Ernesto Bertarellis Alinghi och cupen återvände till Amerika för första gången sedan 1995. 2013 slog Oracle Team New Zealand i San Francisco men i år fick Team New Zealand revansch.

 

 

 

Den fyrfaldige America’s Cup vinnaren Dennis Conner som fått smeknamnet ”Mr. America’s Cup” har tidigare i sin podcast förutspåt att Ellison kommer dra sig tillbaka. Conner tror att ”det är slutet på en Coutts era” och att det skulle betyda att Ellison inte längre kommer att vara involverad.

 

 

 

”Jag tycker att det såg ut som Russel Coutts hade fått nog av cupen på Bermuda,” noterade Conner.

 

 

 

”Han har tjänat mer pengar än någon annan i världen på seglingen. Han kommer att återvända till sitt hemland och kommer att mottas som en av de bästa America’s Cup seglarna någonsin.”

 

 

 

Vi har tidigare skrivit om Coutts ny jobb som ungdomsutvecklare på Manly Sailing Club i Auckland där han coachar ungdomar i OpenBic.

 

 

 

”Han kommer att hjälpa till att utveckla ungdomsseglingen på Nya Zeeland snabbare än vad många tror,” fortsätter Dennis Connor.

 

 

 

”Det kommer att ta ett tag för Nya Zeeländarna att glömma att han var personen som tog cupen ifrån dem, men han har många vänner där ner,” säger Conner och syftar på America’s Cup 2003 när Coutts lämnade Team New Zealand för att vinna cupen med Alinghi.

 

 

 

På den tiden var Russel Coutts Nya Zeelands kanske mest hatade man och behövde poliseskort när han lämnade sitt hem för att avvärja de förargade Nya Zeeländarna.

 

 

 

Conner förutspår att Coutts tillbakadragande från cupen skulle påverka Ellison, som anställde Coutts för att vara hans högra hand i seglingen.

 

 

 

”Vem ska Larry lita på att driva hans projekt när Russel Coutts är borta?”

 

 

 

Om det inte blir en Amerikansk utmanare i nästa America’s Cup är det den första upplagan som inte innehåller ett syndikat från USA.

 

 

 

Text: Måns Holmberg

 

 

 

Källor: Yachts & Yachting, Dennis Conners podcast.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Se hur en vindflöjel fungerar (video)

I videon nedan kan ni se Ryan från Sailing Kittiwake berätta hur en vindflöjel fungerar.   Sailing Kittiwake består av Ryan och Elena, som tillsammans ...

Gennakeraction.

Gammal är äldst - Johnie Berntsson ...

Göteborg visade sin bästa sida, med hårda vindar och en och annan regnskur,...

TRE ÖNSKNINGAR I EN GRAND LARGE 360

Den cruising-inriktade serien Grand Large är Dufours svar på den bästa komb...

ParaVM i Sheboygan (video)

Så var ParaVM igång! Fia Fjelddahl seglade sin 2.4mR och placerade sexa efter...

Wooooow - bästa drönarklippen från ...

Drönartekniken öppnade upp nya dörrar för oss Volvo Ocean Race-fans att...x