NÄSTA

KSSS vann Allsvenskan Segling 2017

September 10, 2017 @ 19:57:25   Foto Daniel Stenholm


1 AV 1

Det blev en dramatisk final av Allsvenskan Segling 2017 som avgjordes i Gottskär utanför Göteborg i helgen. Först efter den tolfte och sista omgången stod det klart att KSSS höll undan i toppen, före fjolårsmästarna Cape Crow. Nedan följer en pressrelease från Svenska Seglarförbundet.


 

 

 

- Inför sista racet hade vi inte riktigt koll på ställningen. Vi visste att det var tajt och att vi behövde göra ett bra race. Det blåste ganska mycket idag. Så det var inte starterna det handlade om. Vår taktik var att bara göra ett bra race, utan dumma manövrar, säger KSSS` Fredrik Bergström.

 

 

 

Sista omgången (8–10/9) av allsvenskan bjöd på tuffa förhållanden med mycket regn och vind i början, väldigt lätta vindar på lördagen och massor av vind sista dagen – som mest upp mot 10 m/s. Men varken KSSS eller Cape Crow, som är klubbarna som dominerat årets allsvenska, gjorde en bra tävling. Det gjorde däremot Sotefjordens Segelsällskap som vann nio av de tolv racen de gjorde.

 

 

 

Tvåa i sista omgången blev Hjuvik som också vann det allsvenska bronset 2017 och trea i Gottskär blev Lommabukten. Men trots att KSSS blev sexa och Cape Crow tia, av de 18 klubbarna, så var det dessa två det handlade om.

 

 

 

KSSS kom till Gottskär som favoriter till att segla hem guldet. Men det var ingen stor ledning stockholmarna hade. De fick vara max tre platser efter Cape Crow för att inte gå miste om guldet

 

 

 

Efter hälften av de tolv omgångarna var de långt efter och just då var Cape Crow allsvenska mästare. Men KSSS unga, duktiga, rorsman, 19-åriga Vilma Bobeck, och hennes rutinerade besättning med Fredrik Bergström, Patrik Erlandsson och Göran Bobeck fick ordning på seglingen och sin båt och avslutade de sex kommande race med sex pallplatser.

 

 

 

- Vi har inte riktigt lyckats segla på topp tidigare i helgen men idag, då det blåste betydligt mer, lyckades vi hålla ihop och se våra konkurrenter darra och göra de stora misstagen som man förlorar mycket på. Vi har även utvecklats under regatta eftersom vi inte seglat detta format förr och jag har aldrig seglat J70 tidigare, säger KSSS` Fredrik Bergström som är mer van vid lite mindre båtar som den 470 han och Anton Dahlberg kom sexa i OS i Rio med.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Intervju: Otto Hamel - Gasten som a...

Vi har pratat med Otto Hamel som just nu är Sveriges bästa 49er gast. Otto har några år på nacken inom 49er segling och än idag möts man av det där...

Fortsatt renovering av den klassisk...

Vi har fått äran att se bakom kulisserna när en klassisk 5.5 meter klass b...

Chasing the Element Trailer (VIDEO)

Adam Holm kämpade hårt för att få representera Sverige på OS i...

Video: Se denna paragliderns otroli...

Weightless är Jean-Babtiste Chandeliers senaste produktion, filmen som trotsar gravit...

Just nu: Sodebo Ultim' krossade rek...

Thomas Coville och Jean-Luc Nélias på deras maxi-trimaran ”Sodebo Ultim...
x