NÄSTA

Max Salminen leder VM

September 06, 2017 @ 22:05:22   Foto Robert Deaves  


1 AV 1

Efter halva VM i Finnjolle på Balatonsjön är det svenskt i ledningen genom Max Salminen. OS-mästaren från 2012 har seglat stabilt på den stora och grunda sjön i sydvästra Ungern. Nedan följer en pressrelease från Svenska Seglarförbundet.

 

- Jag är väldigt nöjd med hur seglingarna har gått och hur det känns i båten. Det har varit mellanvindar men med stora variationer i tryck på banan. Balatonsjön är ofta väldigt svårseglad. Det är någonting mitt emellan att segla på en insjö på stora vindskift som man snabbt får reagera på, men ibland också som att vara på ett större hav med mer långsamma förändringar, berättar Max.

 

Med 113 Finnjolleseglare på startlinjen har Max gjort en imponerande segling så här långt. Efter tre dagar och totalt sex race leder han fyra poäng före britten Ed Wright. Max har serien 9-4-17-1-6-6. Nu återstår två race på torsdagen och två på fredag innan det är dags för en medaljfinal med de tio bästa på lördag.

 

- Jag tror jag har lyckats bättre än de flesta med att ställa om mellan dessa två olika förhållanden, som kräver olika strategiska beslut. Med ett så stort startfält så är ju målsättningen att försöka uppnå en hög medelpoäng utan stora misstag, snarare än att försöka vinna racen, säger han.

 

Max Salminen vann stortävlingen ”Trofeo Princesa Sofia” i Palma de Mallorca i slutet på mars vilket var årets första regatta för OS-klasserna i Europa. Det var Max första stora titel i Finnjolle – som han började segla efter OS-guldet i Starbåt (tillsammans med Fredrik Lööf) 2012. Efter den segern fick han en nytändning, efter att ha varit väldigt besviken över sjätteplatsen i Rio-OS.

 

- Max var väldigt besviken efter OS i Rio 2016 när han inte fick medalj. Han var ett tag inne på att ta det lite lugnare under 2017 och fokusera på andra former av segling. Men så under vintern bestämde han sig för att köra hårt med målsättningen att vinna VM, så att se honom nu med en bra chans till guld är imponerande. Max har en mycket bra inställning till sin idrott med en stark vilja och förmåga att genomföra det han föresatt sig, säger förbundskapten Magnus Grävare.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Har du tröttnat på allt som växer p...

Har du tröttnat på allt som växer på båten? Tröttnat på att behöva simma ner och tvätta eller behöva ta upp båten och tvätta? ...

Grön energi ombord (VIDEO)

Manoj Barghava blev miljardär på energidrycken 5-hour energy. 2015 bestämde...

Upplåsbar livsförsäkring

Man måste ha respekt för havet och veta att till och med den bäste kan fall...

Nya bilder på Vestas visar att inci...

Endast 30 sjömil från mål på etappen från Melbourne till Hongk...

Maseratis rekordförsök - update

Rutten mellan Hong-Kong och London är en klassisk rutt som seglades frekvent i slutet ...x