NÄSTA

MATCH RACING-VM TILL KINA

September 01, 2017 @ 13:07:24   Foto WMRT


1 AV 1

Shenzhen, Kina (28 augusti 2017) - China Cup har 10-års jubileum i år och därmed tar man in World Match Racing Tour för att lyfta tävlingen. Tävlingen går 24-29 oktober. Nedan följer en pressrelease från World Match Racing Tour.

 

 

 

Under de senaste 40 åren har Shenzhen vuxit från en sömnig fiskeby till en blomstrande storstad med över 20 miljoner invånare. Denna sydkinesiska stad har varit värd för China Cup från starten 2007 och sedan dess har eventet drivit utvecklingen av segling i Kina. Med tio års erfarenhet som värd för denna tävling, vet Shenzhen hur man ska leverera. China Cup är femfaldig vinnare av ”Årets Regatta i Asien”.

 

 

 

M32-katamaranerna i Kina Cup är ett stort steg för evenemanget och man anpassar sig därmed till många andra högprofilerade seglingsregattor för att hålla allmänhetens intresse uppe och att locka världens bästa seglare som gör flytten till katamaransegling.

 

 

 

"Att ta World Match Racing Tour till Kina för första gången i historien är ett stort steg som vi är väldigt mycket glada över att annonsera idag", säger Robert Magnusson, VD på World Match Racing Tour. "Vi är hedrade att ta WMRT-finalen till Kina Cup eftersom vi ser ett fantastiskt värde för touren och för China Cup. I vårt försök att hjälpa till att odla sporten ser vi detta som ett verktyg för att stärka kopplingen mellan kinesisk segling och den internationella seglingsscenen."

 

 

 

David Zhong, biträdande generalsekreterare för China Cup säger, "Först och främst vill jag tacka Robert Magnusson, VD för World Match Racing Tour och Chris Lee, grundare av China Cup för att de har tagit World Match Racing Tour till Kina.”

 

 

 

Match Racing i Kina är fortfarande i ett tidigt stadie, men med World Match Racing Tour är ambitionen att ändra detta. Mr Zhong fortsätter: "Vi valde WMRT eftersom det inte bara är en professionell regatta men det finns också mycket systematiska och professionella resurser som M32 Academy, som kan erbjuda möjligheter till seglare som är intresserade av match racing och det skapar en ny karriärväg för dem. WMRT har seglare och tävlingsledning i världsklass.

 

 

 

Racingen kommer att äga rum utanför New Sport Ocean Sports Center som ligger vid Daya Bay på Shenzhens östkust. Med temperaturer på 20 ° C - 25 ° C och genomsnittliga vindar på 10-15 knop, kan det bli succé. I Daya Bay är det platt vatten för M32-katamaraner att tävla och banan tillåts att placeras nära stranden, precis utanför eventområdet.

 

 

 

De 18 högst rankade lagen går vidare till finalen i Kina där vinnaren åker hem som världsmästare. Just nu har vi tre svenska lag bland topp 18, Nicklas Dackhammar (11), Måns Holmberg (12) och Johnie Berntsson (14).

 

 

 

Läs mer på wmrt.com


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Har du tröttnat på allt som växer p...

Har du tröttnat på allt som växer på båten? Tröttnat på att behöva simma ner och tvätta eller behöva ta upp båten och tvätta? ...

Grön energi ombord (VIDEO)

Manoj Barghava blev miljardär på energidrycken 5-hour energy. 2015 bestämde...

Upplåsbar livsförsäkring

Man måste ha respekt för havet och veta att till och med den bäste kan fall...

Nya bilder på Vestas visar att inci...

Endast 30 sjömil från mål på etappen från Melbourne till Hongk...

Maseratis rekordförsök - update

Rutten mellan Hong-Kong och London är en klassisk rutt som seglades frekvent i slutet ...x