NÄSTA

TEAM PRO4U TVÅA PÅ HYUNDAI CUP

Augusti 29, 2017 @ 14:19:29   Foto TEAM PRO4U


1 AV 1

I lördags tävlades det i Hyundai Cup i Nynäshamn och det är en av de större tävlingarna på ostkusten med 157 anmälda båtar i år. Tävlingen genomfördes i perfekt väder med medelvind och solsken. Man startade med jaktstart (omvänd SRS) med de långsamma båtarna först och i år körde man ”först i mål vinner” utan omräkning. En extra krydda och dragningskraft i år var att en ny bil lottas ut bland deltagande båtar som fullföljde tävlingen, tidigare år har vinnaren fått bilen. Nedan följer en rapport från Team Pro4U.


 

Team Pro4u lyckades efter stabil segling komma på 2:a plats i tävlingen totalt.

 

 

"Det är en kul och annorlunda tävling för oss att tävla i och med att det är jaktstart och för att vara med i toppen innebär det att man behöver passera en hel massa båtar och det är i sig en utmaning," säger Oskar Hellblom keyboard.

 

 

Vi hade startnummer 107 och det innebar att för att vinna skulle vi behöva passera 106 båtar under tävlingen och inte släppa förbi oss någon snabbare båt, när man funderade på det innan kändes det utmanande! Det gällde att kunna passera andra båtar på ett så skonsamt sätt som möjligt så vi inte tappade allt för mycket fart och inte hamnade i några situationer som kostar tid.

 

 

Men efter stabil och bra segling där vi gjorde bra vägval och seglade oftast på rätt ”kant” och med bra manövrar lyckades vi nästan ända fram och passerade ca 105 båtar (några kom ej till start) under de knappt 5 timmar som seglingen tog för oss. Men vi lyckades inte hinna ikapp Piano One Off med skeppare Rolf Erixson som vann tävlingen ca 3,5 minuter före oss och vi gratulerar den båten! På tredje plats kom RS Elite La Lupa med Tor Jacobson.

 

 

Vi hade också en celeber gäst ombord på denna tävling och Michael Collberg, välkänd i bl a Express kretsar, var stand-in rorsman medan Patrik tog taktikrollen denna gång.

 

 

"Kul att Michael ville köra med oss som rorsman under denna tävling och vi är nöjda med hur vi genomförde tävlingen i stort samt med resultatet och vi tackar arrangörerna för en bra genomförd tävling för oss deltagare och vi hoppas komma tillbaka nästa år igen," säger Patrik Forsgren skeppare.

 

 

Resultat från tävlingen finns här: nynashamnyachtclub.se.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Lista: 5 värsta sakerna med att bo ...

Det finns självklart alltid två olika sidor när det kommer till att bo på båt mycket både positivt och negativt. Nedan kommer den negativa listan och tidiga...

Segling längs Kroatiens kust i en l...

Det finns många olika sätt att segla på och i, vilket gör seglingssp...

KOMIKERN GRIFF SOM SEGLADE MED BOB ...

I veckan som gick skrev vi om kändisar som älskar segling. Ytterligare en celebr...

Till salu: Mega cruiser Wally 145

Helg-feelingen är maxad och vi drömmer oss bort mot något stort och vacker...

Renovera din gamla Mirrorjolle och ...

För lite mer än 10 år sen började en av Sveriges minsta jolle med ful...
x