NÄSTA

TEAM PRO4U TVÅA PÅ HYUNDAI CUP

Augusti 29, 2017 @ 14:19:29   Foto TEAM PRO4U


1 AV 1

I lördags tävlades det i Hyundai Cup i Nynäshamn och det är en av de större tävlingarna på ostkusten med 157 anmälda båtar i år. Tävlingen genomfördes i perfekt väder med medelvind och solsken. Man startade med jaktstart (omvänd SRS) med de långsamma båtarna först och i år körde man ”först i mål vinner” utan omräkning. En extra krydda och dragningskraft i år var att en ny bil lottas ut bland deltagande båtar som fullföljde tävlingen, tidigare år har vinnaren fått bilen. Nedan följer en rapport från Team Pro4U.


 

Team Pro4u lyckades efter stabil segling komma på 2:a plats i tävlingen totalt.

 

 

"Det är en kul och annorlunda tävling för oss att tävla i och med att det är jaktstart och för att vara med i toppen innebär det att man behöver passera en hel massa båtar och det är i sig en utmaning," säger Oskar Hellblom keyboard.

 

 

Vi hade startnummer 107 och det innebar att för att vinna skulle vi behöva passera 106 båtar under tävlingen och inte släppa förbi oss någon snabbare båt, när man funderade på det innan kändes det utmanande! Det gällde att kunna passera andra båtar på ett så skonsamt sätt som möjligt så vi inte tappade allt för mycket fart och inte hamnade i några situationer som kostar tid.

 

 

Men efter stabil och bra segling där vi gjorde bra vägval och seglade oftast på rätt ”kant” och med bra manövrar lyckades vi nästan ända fram och passerade ca 105 båtar (några kom ej till start) under de knappt 5 timmar som seglingen tog för oss. Men vi lyckades inte hinna ikapp Piano One Off med skeppare Rolf Erixson som vann tävlingen ca 3,5 minuter före oss och vi gratulerar den båten! På tredje plats kom RS Elite La Lupa med Tor Jacobson.

 

 

Vi hade också en celeber gäst ombord på denna tävling och Michael Collberg, välkänd i bl a Express kretsar, var stand-in rorsman medan Patrik tog taktikrollen denna gång.

 

 

"Kul att Michael ville köra med oss som rorsman under denna tävling och vi är nöjda med hur vi genomförde tävlingen i stort samt med resultatet och vi tackar arrangörerna för en bra genomförd tävling för oss deltagare och vi hoppas komma tillbaka nästa år igen," säger Patrik Forsgren skeppare.

 

 

Resultat från tävlingen finns här: nynashamnyachtclub.se.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Intervju: Otto Hamel - Gasten som a...

Vi har pratat med Otto Hamel som just nu är Sveriges bästa 49er gast. Otto har några år på nacken inom 49er segling och än idag möts man av det där...

Fortsatt renovering av den klassisk...

Vi har fått äran att se bakom kulisserna när en klassisk 5.5 meter klass b...

Chasing the Element Trailer (VIDEO)

Adam Holm kämpade hårt för att få representera Sverige på OS i...

Video: Se denna paragliderns otroli...

Weightless är Jean-Babtiste Chandeliers senaste produktion, filmen som trotsar gravit...

Just nu: Sodebo Ultim' krossade rek...

Thomas Coville och Jean-Luc Nélias på deras maxi-trimaran ”Sodebo Ultim...
x