NÄSTA

Kvinnorna i Volvo Ocean Race, del 2: Dee Caffari

Augusti 18, 2017 @ 21:33:34   Foto Turn the Tide on Plastic


1 AV 1

Inför årets upplaga av Volvo Ocean Race infördes en del förändringar. En av dem var reglerna kring hur en besättning får se ut. Genom att skapa fördelar för mixade besättningar (män och kvinnor) försökte man öppna upp racet för kvinnliga seglare. Och med facit i hand kan vi nu konstatera att man har lyckats.

 

I serien "Kvinnorna i Volvo Ocean Race" lyfter vi fram de tjejer som tack vara regeländringen nu har fått chansen. Först ut var Annie Lush. Här får vi träffa Dee Caffari - som dock är ett undantag.

 

Dee head-huntades till rollen som skeppare för Turn the Tide on Plastic och påverkades därmed inte själv av de nya reglerna. Hennes målsättning; att sätta ihop en mixad besättning (hälften killar och hälften tjejer) med en stor andel ungdomar (under 30 år), gör att regeländringen ändå spelar en central roll i kampanjen.

 

FAKTA DEE CAFFARI

 

Lag: Turn the Tide on Plastic

Roll: Skeppare

Nationalitet: Storbritannien

Född: 23 januari, 1973

Största meriter: Dee var först med att som kvinna segla solo non-stop ett varv runt jorden i "fel riktning" (mot vindar och strömmar). Hon var också första kvinnan att genomföra två soloseglingar non-stop runt jorden, en i vardera riktning. Idag är hon den enda kvinnan att ha seglat solo non-stop runt jorden tre gånger. Som ni förstår har den här tjejen många sjömil i benen. Senast på havskappseglingsbanan såg vi henne i svenska Team SCA.

 

I klippet nedan sammanfattar Dee lagets insats i Leg 0. De är helt klart underdogs och det lag som kan komma att överraska rent sportsligt. Kommersiellt kommer de säkert få mycket uppmärksamhet då Dee är ett mediaproffs men också på grund av laguppställningen som bäddar för dramatik och brant utvecklingskurva. Underskatta inte ungdomlig dårskap, hunger och vilja. Vi har också sammanfattat de nya reglerna vad gäller besättningskonstellationer i Volvo Ocean Race 2017-18.

 

Mer om Dee och kampanjen Turn the Tide on Plastic kan du läsa om i nästa nummer av Search. Vill du prenumerera? Teckna dig på www.searchmagazine.se/prenumerera.

 

TILLÅTNA BESÄTTNINGSKONSTELLATIONER I VOLVO OCEAN RACE 2017-18

 

Lag med enbart män får i fortsättningen ha sju (tidigare åtta) seglare ombord medan mixedbesättningar får vara fler. Man kan också ha olika uppsättningar på olika etapper och precis som tidigare måste två seglare ombord vara under 30 år. Ombord på en Volvo Ocean 65 får man nu ha en av följande uppsättningar:

 

- 7 män

- 7 män + 1 eller 2 kvinnor

- 7 kvinnor + 1 eller 2 män

- 5 kvinnor + 5 män

- 11 kvinnor

 KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

9 tips för att leva billigt på en s...

Många är det om drömmer om att flytta in i en segelbåt och segla världen över. Det ekonomiska är såklart en avgörande faktor. Men det går...

Veckans 5 mest lästa: De sålde allt...

Från IT-guru till 2.4mR till båtar som sjunkit. Det är inte alltid lä...

Någon som har 870 miljoner kr över?

2016 lanserade Perini Navi sin 230 fot långa superyacht Sybaris på Monaco Yach...

Tips: Följ Malin och Johan som vill...

Johan Hammarlund och Malin Löf ville ha ett nytt typ av liv. De köpte en Beason 4...

ÖVERLÄGSNA

Euroflex med drömlaget Nathan Outteridge, Glenn Ashby och Ian Jensen fortsatte sin i d...
x