NÄSTA

Josefin Olsson vann för-VM I Laser Radial

Augusti 14, 2017 @ 09:30:01   Foto Jesus Renedo


1 AV 1

Josefin Olsson tog en meriterande seger när för-VM i de olympiska kappseglingsklasserna avslutades i danska Århus på söndagen. I svåra förhållanden slutade hon tvåa i medaljfinalen i Laser Radial och därmed var segern klar. Nedan följer en pressrelease från Svenska Seglarförbundet.

 

Josefin Olsson var sexa i OS i Rio 2016. Sedan dess har hon tagit det lugnt med kappseglingen. Men nu är det full satsning mot OS i Tokyo 2020.

 

- Den här veckan har gett oss många bra lärdomar inför nästa år. För min egen del har det även varit en bra genomkörare inför VM i Laser Radial som börjar om knappt en vecka.

 

- Det är ett år kvar till VM här i Århus som är det viktigaste OS-kvalet till Tokyo 2020, så det bra att prova på vattnet. Sedan är det min första tävling sedan OS för ett år sedan, så jag var rätt nervös innan. Ett helt års tävlingsuppehåll har jag aldrig tidigare haft, säger Josefin och fortsätter:

 

- Min målsättning, utöver att testa förhållandena här i Århus, är att börja tävla igen, se hur samarbetet med min nya coach Alberte Lindberg fungerar under tävling och skaka av mig lite ringrost inför VM i Holland senare denna månad.

 

I Finnjolle hade OS-mästaren från 2012, Max Salminen, chansen att nå en pallplats. Men trots att Max blev trea i finalen så slutade han på femte plats, fyra poäng från pallen.

 

- Det har varit en svår vecka. Inte bara för mig utan förhållandena har varit svåra. Det är väl inte direkt någon överraskning. Det var vad vi förväntade oss av Århusbukten. Jag skulle ha kunnat sitta komfortabelt på medaljplats idag men små misstag under veckans gång har straffat sig. Det viktigaste med den här regattan har varit att samlat så mycket matnyttig information som möjligt till nästa år då OS platser står på spel, säger Max.

 

I 470 seglade Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar final och slutade sjua och beskrev förhållanden utanför Århus så här:

 

- Sol, regn, stiltje och storm under en och samma dag. Extremt vridit och mycket lurig segling men väldigt roligt. Det gäller att kämpa hela vägen in i mål, något vi verkligen gjorde i medaljracet. Vi gick för medaljen men tappade i resultatet i stället.

 

Övriga svenska besättningar att sluta topp-10 på för-VM i Århus var Fritiof Hedström/Otto Hamel som var femma i 49er och Carl P Sylvan/Marcus Anjemark som blev sjua i samma klass. I 49erFX slutade Vilma Bobeck/Malin Tengström nia.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Bronsmedalj till Max Salminen i Fin...

Pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet: Max Salminen seglade på lördagen hem en bronsmedalj när Finnjolle-EM avslutade i s...

VOR: Inatt går starten av Leg 7

Inatt går starten av Leg 7 i Volvo Ocean Race från Aukland i Nya Zeeland till I...

Skrovet sitter äntligen ihop - Balt...

I januari skrev vi om nya Baltic 112 som är under konstruktion. Nu har ytterligare ett...

En minimalistisk livsstil ombord på...

Teresa bestämde sig för att bara äga så pass mycket saker att det f&ar...

Starten av leg 7 - Dongfeng leder u...

Nu är seglarna på väg ut från Auckland och leg 7 är i full g&ari...x