NÄSTA

Finaldags i Lysekil Women’s Match – Palludan, Courtois, Groeneveld och Östling gör upp

Augusti 12, 2017 @ 08:53:58   Foto Dan Ljungsvik/LWM


1 AV 1

Världsettan Anna Östling (bilden) slog ut klubbkompisen från GKSS, Caroline Sylvan, ur Lysekil Women's Match. I lördagens semifinal får Östling sällskap av Trine Palludan, DEN, Pauline Courtois, FRA och Renée Groeneveld, NED. Här följer ett pressmeddelande från arrangören.


 

Världsettan Anna Östling (bilden) slog ut klubbkompisen från GKSS, Caroline Sylvan, ur Lysekil Women's Match. I lördagens semifinal får Östling sällskap av Trine Palludan, DEN, Pauline Courtois, FRA och Renée Groeneveld, NED. Foto: Dan Ljungsvik/LWM.

Finaldags i Lysekil Women’s Match

– Palludan, Courtois, Groeneveld & Östling gör upp

 

Världsettan Anna Östling vann svenskmötet mot Caroline Sylvan i kvartsfinalen i Lysekil Women’s Match, och får därmed segla vidare i lördagens semifinaler. Där får Östling sällskap av Trine Palludan, DEN, Pauline Courtois, FRA och Renée Groeneveld, NED:

– Idag gjorde vi verkligen vårt jobb med rätt attityd och var väldigt på i starterna. Det känns som vi hade nytta av att ha seglat mycket, säger Anna Östling, och syftar på de sex matcherna i repechage som krävdes för att ens ta sig till kvarten.

 

Vattnen vid Släggö i Lysekil bjöd under fredagen på fortsatt västliga vindar, som ökade under dagen. Det sköna solskenet värmde publiken på klipporna, som först fick se de fyra sista kvartsfinalplatserna fördelas i en repechage-omgång, och sedan kunde följa de spännande matcherna i kvarten. Anna Östling blev den första att säkra sin biljett till semifinal, genom att slå ut klubbkamraten från Göteborgs Kungliga SS, Caroline Sylvan, med 3 – 1:

– Vi hade stundtals svårt att få fart i båten, och då är det tufft när motståndarna inte gör några större misstag, konstaterar Sylvan besviket.

 

Båtfarten var däremot inte något problem för Renée Groeneveld, som visserligen tappade den första matchen i kvarten mot finskan Marinella Laaksonen, men sedan kom igen i tre raka:

– I första mötet föll vår gennaker i vattnet så att Marinella kunde slinka förbi oss, men i de sista tre matcherna kom vi iväg snabbt i starterna och i den position vi ville ha, och då kunde vi behålla ledningen hela vägen, kommenterar holländskan.

 

Även Pauline Courtois tog sig vidare till semin efter 3 – 1 över Alexa Bezel från Schweiz, och fransyskan ser fram emot att köra vidare under lördagen:

– Vi gjorde bara väldigt små misstag idag, och det tänker vi fortsätta med ända in i finalen, säger hon självsäkert, och berömmer de lokala förhållandena.

– Det är ett nöje att segla, och vinna, här i Lysekil!

 

Efter topplaceringen i round-robin gjorde Trine Palludan från Kongelig Dansk Yachtklub processen kort med Johanna Bergqvist från GKSS, som slogs ut med 3 – 0 i matcher. Men trots siffrorna tyckte danskan inte att det var speciellt lätta matcher:

– Nej, verkligen inte, vi fick kämpa för det. Johanna placerade sig riktigt och satte oss under press så fort vi gjorde minsta misstag. Vi fick tre fina matcher som vi har stor glädje av inför morgondagen, avslutar Palludan.

 

Lysekil Women’s Match, den andra deltävlingen i Women’s International Match Racing Series (WIM Series), avslutas med semifinaler och final på lördagen.

 

Resultat i kvartsfinalerna i Lysekil Women’s Match:

Trine Palludan, DEN – Johanna Bergqvist, SWE, 3 – 0

Pauline Courtois, FRA – Alexa Bezel, SUI, 3 – 1

Renée Groeneveld, NED – Marinella Laaksonen, FIN, 3 – 1

Caroline Sylvan, SWE – Anna Östling, SWE, 3 – 1

 

Resultat i repechage round-robin i Lysekil Women’s Match (skeppare, nationalitet, segrar – förluster):

1. Anna Östling, SWE, 5 – 1

2. Marinella Laaksonen, FIN, 4 – 2

3. Johanna Bergqvist, SWE, 4 – 2

4. Alexa Bezel, SUI, 3 – 3

 

5. Linnéa Floser, SWE, 2 – 4

6. Octavia Owen, GBR, 2 – 4

7. Antonia Degerlund, FIN, 1 – 5KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Och vissa klagar på kylan i Sverige

Det är många som fortsatt seglar i Sverige trots att både mörkret och kylan kryper sig ner. I bildspelet ser vi andra som också kämpar med kylan men på...

Mäktig start – nu blir det svettigt...

Efter en mäktig start på andra etappen av Volvo Ocean Race närmar sig f&au...

Paret sålde allt för att skapa ett ...

Paret Ben och Ashley sålde allt de ägde och köpte en Katamaran för at...

Intervju: Otto Hamel - Gasten som a...

Vi har pratat med Otto Hamel som just nu är Sveriges bästa 49er gast. Otto har n...

Fortsatt renovering av den klassisk...

Vi har fått äran att se bakom kulisserna när en klassisk 5.5 meter klass b...
x