NÄSTA

Finaldags i Lysekil Women’s Match – Palludan, Courtois, Groeneveld och Östling gör upp

Augusti 12, 2017 @ 08:53:58   Foto Dan Ljungsvik/LWM


1 AV 1

Världsettan Anna Östling (bilden) slog ut klubbkompisen från GKSS, Caroline Sylvan, ur Lysekil Women's Match. I lördagens semifinal får Östling sällskap av Trine Palludan, DEN, Pauline Courtois, FRA och Renée Groeneveld, NED. Här följer ett pressmeddelande från arrangören.

 

Världsettan Anna Östling (bilden) slog ut klubbkompisen från GKSS, Caroline Sylvan, ur Lysekil Women's Match. I lördagens semifinal får Östling sällskap av Trine Palludan, DEN, Pauline Courtois, FRA och Renée Groeneveld, NED. Foto: Dan Ljungsvik/LWM.

Finaldags i Lysekil Women’s Match

– Palludan, Courtois, Groeneveld & Östling gör upp

 

Världsettan Anna Östling vann svenskmötet mot Caroline Sylvan i kvartsfinalen i Lysekil Women’s Match, och får därmed segla vidare i lördagens semifinaler. Där får Östling sällskap av Trine Palludan, DEN, Pauline Courtois, FRA och Renée Groeneveld, NED:

– Idag gjorde vi verkligen vårt jobb med rätt attityd och var väldigt på i starterna. Det känns som vi hade nytta av att ha seglat mycket, säger Anna Östling, och syftar på de sex matcherna i repechage som krävdes för att ens ta sig till kvarten.

 

Vattnen vid Släggö i Lysekil bjöd under fredagen på fortsatt västliga vindar, som ökade under dagen. Det sköna solskenet värmde publiken på klipporna, som först fick se de fyra sista kvartsfinalplatserna fördelas i en repechage-omgång, och sedan kunde följa de spännande matcherna i kvarten. Anna Östling blev den första att säkra sin biljett till semifinal, genom att slå ut klubbkamraten från Göteborgs Kungliga SS, Caroline Sylvan, med 3 – 1:

– Vi hade stundtals svårt att få fart i båten, och då är det tufft när motståndarna inte gör några större misstag, konstaterar Sylvan besviket.

 

Båtfarten var däremot inte något problem för Renée Groeneveld, som visserligen tappade den första matchen i kvarten mot finskan Marinella Laaksonen, men sedan kom igen i tre raka:

– I första mötet föll vår gennaker i vattnet så att Marinella kunde slinka förbi oss, men i de sista tre matcherna kom vi iväg snabbt i starterna och i den position vi ville ha, och då kunde vi behålla ledningen hela vägen, kommenterar holländskan.

 

Även Pauline Courtois tog sig vidare till semin efter 3 – 1 över Alexa Bezel från Schweiz, och fransyskan ser fram emot att köra vidare under lördagen:

– Vi gjorde bara väldigt små misstag idag, och det tänker vi fortsätta med ända in i finalen, säger hon självsäkert, och berömmer de lokala förhållandena.

– Det är ett nöje att segla, och vinna, här i Lysekil!

 

Efter topplaceringen i round-robin gjorde Trine Palludan från Kongelig Dansk Yachtklub processen kort med Johanna Bergqvist från GKSS, som slogs ut med 3 – 0 i matcher. Men trots siffrorna tyckte danskan inte att det var speciellt lätta matcher:

– Nej, verkligen inte, vi fick kämpa för det. Johanna placerade sig riktigt och satte oss under press så fort vi gjorde minsta misstag. Vi fick tre fina matcher som vi har stor glädje av inför morgondagen, avslutar Palludan.

 

Lysekil Women’s Match, den andra deltävlingen i Women’s International Match Racing Series (WIM Series), avslutas med semifinaler och final på lördagen.

 

Resultat i kvartsfinalerna i Lysekil Women’s Match:

Trine Palludan, DEN – Johanna Bergqvist, SWE, 3 – 0

Pauline Courtois, FRA – Alexa Bezel, SUI, 3 – 1

Renée Groeneveld, NED – Marinella Laaksonen, FIN, 3 – 1

Caroline Sylvan, SWE – Anna Östling, SWE, 3 – 1

 

Resultat i repechage round-robin i Lysekil Women’s Match (skeppare, nationalitet, segrar – förluster):

1. Anna Östling, SWE, 5 – 1

2. Marinella Laaksonen, FIN, 4 – 2

3. Johanna Bergqvist, SWE, 4 – 2

4. Alexa Bezel, SUI, 3 – 3

 

5. Linnéa Floser, SWE, 2 – 4

6. Octavia Owen, GBR, 2 – 4

7. Antonia Degerlund, FIN, 1 – 5


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Salminen på pallplats i EM!

Max Salminen fortsätter sin klättring i resultatlistan på EM i Finnjolle. Han var 31:a efter första dagen och åtta efter andra. Men efter en stark onsdag, där ...

Seglingens stereotyper

Eftersom att det är torsdag bjuder vi på några så kallade "Throwback...

Båtar & grävmaskiner är ingen bra k...

Hur tänkte dom här? Personerna i klippet försöker lasta en grävmaskin...

Julius Hallström & SAP Extreme Sail...

Det var de trefaldiga vinnarna Alinghi som startade 2018 års säsong bäst ne...

"Det sista vi behöver göra är att s...

Varför säger David Katz så? Är han en miljö-sadist? Nej så ...x