NÄSTA

Upp och ner för Artemis i VM-inledningen

Augusti 10, 2017 @ 22:24:15   Foto Pedro Martinez


1 AV 1

På torsdagen inleddes VM i RC44 i Marstrand. Här följer ett pressmeddelande från arrangören.Den västsvenska seglarmetropolen bjöd på fantastiskt sommarväder med strålande sol och vindar på sex-åtta m/s. De nio båtarna hann med tre race på Marstrandsfjorden och allra bäst inledde ryska Team Nika som leder efter första dagen. Svenska Artemis ligger fyra och den svenska ”ungdomsbåten” Artemis Youth är nia.

 

För Artemis och skepparen Torbjörn Törnqvist började dagen på sämsta tänkbara sätt när de blev sist i det första racet. Men direkt efteråt tog de en gruvlig revansch och vann det andra.

 

- Idag gick det både bra och dåligt. Men det visar bara hur jämnt det är i den här klassen. Minsta misstag och du är sist, säger Torbjörn och fortsätter:

 

- I racet vi vann tog vi starten och då är det vi som bestämmer utifrån vår position när vi vill göra våra manövrar, istället för att vi måste agera efter andras beslut.

 

Den yngre besättningen på Artemis Youth, där den svenske OS-guldmedaljören från London, Fredrik Lööf, är taktiker svarade för serien 6-8-6 och ligger därmed nia och sist efter de tre inledande seglingarna.

 

- Problemet för oss är att komma iväg bra i starten. Vi får inte riktigt till det. Men vi måste komma ihåg att de andra teamen har seglat tillsammans längre än vad vi har gjort. Vi är lite mindre samtrimmade och det är de små sakerna som avgör hela tiden, säger Fredrik och fortsätter:

 

- Det är så tajt och det är ju inte så att vi är långt efter de andra utan de får jobba för att slå oss. Men vi måste upp ett hack. Vi måste vara minst trea eller fyra vid första märket. Inte femma eller sexa som vi var idag. Vi måste ”gambla” lite mer…

 

RC44-VM efter tre av tolv seglingar

1. Team Nika, RUS - 9 poäng

2. Team CEEREF, SLO - 11 poäng

3. Katusha, RUS - 14 poäng

4. Artemis Racing, SWE – 15 poäng

5. Team Aqua, FRA - 15 poäng

6. Charisma, MON - 17 poäng

7. Bronenosec Sailing Team, RUS - 17 poäng

8. Peninsula Petroleum Sailing Team, GBR – 19 poäng

9. Artemis Racing Youth, SWE - 20 poäng

 

Det finns flera sätt att följa seglingarna. Dels på plats i Marstrand men också hemifrån. Läs mer här: http://rc44.com/events/world-championship-marstrandKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Johan Davidsson och Anders Dahlsjö ...

Den 54:e upplagan av Tjörn Runt by COWI bjöd på en fartfylld dag med härlig kappsegling. Vann gjorde Johan Davidsson och Anders Dahlsjö. Om Anders Dahlsjö ...

STORHAMN AVSTÄNGD AV FARTYG PÅ GRUN...

Fartygstrafiken i Antwerpens hamn i Belgien står stilla efter att det 366 meter l&ar...

VEM ÄR SNABBAST PÅ 500 METER SEGLING?

Det finns många olika klasser att slå fartrekord i segling. Den kanske mest pr...
x