NÄSTA

Lysekil Women's Match – full fart hela nästa vecka

Augusti 03, 2017 @ 13:15:19   Foto Dan Ljungsvik/LWM


1 AV 1

Fotot ovan: Hela evenemangsområdet i Havsbadsparken i Lysekil fylls av aktiviteter under nästa veckas Lysekil Women's Match.


Nu är det inte många dagar kvar innan Lysekil Women's Match. Här följer ett presmeddelande från arrangören som utöver spännande segling lyfter fram aktiviteterna i race-village.

 

Det är förstås ingen tvekan om att de spännande matchracing-seglingarna på vattnet vid Släggö är höjdpunkterna under nästa veckas Lysekil Women’s Match. Men när västkustens seglingsmetropol bjuder till folkfest, är det också full fart på andra aktiviteter, för både stora och små.

 

Redan måndagen den 7 augusti kan du kolla in matchracingstjärnorna när de får ett par timmars träningstid i årets splitternya tävlingsbåtar av typen Fareast 28R. På kvällen är det dags för invigningen på scenen i Havsbadsparken, där det blir såväl musikunderhållning som presentation och intervjuer av alla skepparna. Direkt efter invigningen är det säsongsavslutning för populära Måndagsklubben, med Smalare än Tord på scenen, en fest som fortsätter inne på Havsbadet med Sailor’s Night Club.

 

Tisdagens företagsseminarie, som blivit en tradition under Lysekil Women’s Match, siktar i år in sig på hållbara blå näringar på förmiddagen och hållbart ledarskap och kapital på eftermiddagen. Seminariet arrangeras tillsammans med Västra Götalandsregionen, RISE, Innovatum och Lysekils Kommun.

 

Preem bjuder som vanligt på flera gratiskonserter. På onsdagen är det melodifestivalstjärnorna Mariette Hansson och Anton Hagman som äntrar scenen i Havsbadsparken, medan hiphoparen Petter Askengren kommer dit på torsdagen. Sedan svarar Sean Banan för fredagseftermiddagens stora familjeshow. Efter konserterna fortsätter festligheterna inne på Havsbadets Sailor’s Night Club, ända tills det ljusnar igen.

 

Sjöräddningssällskapet gör en uppvisning på kappseglingsbanan någon gång under onsdagen, och pratar sedan sjösäkerhet på Lysekils Segelsällskap Gullmars jollebrygga. Här kan du också få segla själv, med klubbens egna kunniga instruktörer som hjälper dig tillrätta i lämpliga provseglingsbåtar; enda kravet är att du ska kunna simma. Eller så passar du på att bara hänga med kompisarna i den mysiga slapphörnan, eller fiska krabbor. På Aktivitetsarenan finns det även möjligheter att prova på yoga, snorkling, dykning, kajak och SUP – stand up paddle board.

 

Bland sponsortälten i Havsbadsparken tar huvudsponsorn Preem täten med roliga tävlingar och andra aktiviteter i sitt tält. Under torsdagen kan du också besöka Preems och Terntanks nya tankfartyg Tern Ocean som ligger vid Anderssons Kaj. Passa dessutom på att fynda snygga kläder eller skor från Musto och Sebago i Havsbadsparken, eller följ med barnen till populära Havets Hus.

 

På lördagen direkt efter seglingarna avslutas hela evenemanget med prisutdelning för Lysekil Women’s Match på scenen i Havsbadsparken, innan det är dags för årets sista Sailor’s Night Club inne på Havsbadsrestaurangen.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Salminen på pallplats i EM!

Max Salminen fortsätter sin klättring i resultatlistan på EM i Finnjolle. Han var 31:a efter första dagen och åtta efter andra. Men efter en stark onsdag, där ...

Seglingens stereotyper

Eftersom att det är torsdag bjuder vi på några så kallade "Throwback...

Båtar & grävmaskiner är ingen bra k...

Hur tänkte dom här? Personerna i klippet försöker lasta en grävmaskin...

Julius Hallström & SAP Extreme Sail...

Det var de trefaldiga vinnarna Alinghi som startade 2018 års säsong bäst ne...

"Det sista vi behöver göra är att s...

Varför säger David Katz så? Är han en miljö-sadist? Nej så ...x