NÄSTA

Dee Caffari får sällskap av fd. kollega när Liz Wardley joinar Turn the Tide

Augusti 03, 2017 @ 10:49:16   Foto Jen Edney / Volvo Ocean Race


1 AV 2

Liz Wardley tillhörde under senaste omgången av Volvo Ocean Race favoriterna Team SCA och seglade då tätt ihop med Dee Caffari. Sedan dess har hon arbetet på The Boatyard med att renovera och återställa båtarna och har riktigt god insikt i båtarnas detaljer. Att hon därför signats för Dees Turn the Tide känns som en självklarhet. 


 

I och med tillkännagivandet av Liz blir det även första namngivna deltagaren för Turn the Tide, laget som hittills varit sist att meddela sitt deltagande i Volvo Ocean Race 2017-2018. Även om Liz är först ut i laget, är det verkligen inte första gången hon deltar i jorden runt-seglatsen.

 

Redan 2001-2002 seglade hon ombord Amer Sports Too men gjojrde sig ett namn så tidigt som 1998 när hon som 19-åring var skeppare i Sydney-Hobart Race. Året efter blev hon dessutom första kvinna någonsin att vinna samma race. 

 

- Jag har lagt mycket tid på Volvo Ocean 65-båtnarna sen förra omgången avslutades och har lärt mig väldigt mycket. Nu ser jag framemot att kunna använda det under ännu ett varv runt jorden, säger Liz till Volvo Ocean Race.

 

I och med hennes arbete med båtarna under de senaste åren är hon just nu den person i världen med överlägset mest erfarenhet kring VO65orna och har de senaste fyra åren lagt över 80 000 Nm bakom sig. Hon har under året inte hymlat om sin vilja att ställa upp igen och segla racet en tredje gång. 

 

Turn the Tide stöds av Mirpuri Foundation och Ocean Family Foundation och ska under racets gång bära FNs slogan ‘Clean Seas: Turn the Tide on Plastic’. För Liz är rena hav och minskad nedskräpning en viktig fråga och hon hoppas på att frågan ska kunna lyftas i och med lagets deltagande. Läs mer om Liz Wardleys deltagande på www.volvooceanrace.com.

 

Turn the Tide on PlasticKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

HISTORISK BÅT TILL SALU

Denna historiska 60-fotare vid namn Hurrica V ligger nu ute till försäljning för 1.150.000 € och vilken historia den har bakom sig! Från att vara en del av Australi...

SWE 1213 med Oscar Lundqvist leder ...

Med en serie på 2, 4, 1 leder Oscar Lundqvist, Jacob Lundqvist, Erik Skoting och Pel...

LIVE: Följ Lysekil Women's Match da...

Följ livesändningen med Harald Treutiger och Malin Källström som komme...

KLASSIKERNA STARTADE I STRÅLANDE VÄ...

Fredagens Sandhamnsregatta bjöd på strålande seglarväder.Torsdagens ...

Idag går starten av Gothenburg Open...

Klockan 16.00 idag går starten av årets upplaga av Gothenburg Open Sea Race av...
x