NÄSTA

EM-GULD TILL FORMSTARKA PRO4U

Juli 30, 2017 @ 08:45:10   Foto ORC European Championship


1 AV 2

Sista dagen på ORC-EM bjöd på ultimata segelförhållanden och Pro4u öppnade lika starkt som alltid. Formen höll sig dagen igenom och vi kan nu gratulera dem till EM-guldet! Här är lagets sista pressmeddelande om ORC-EM i Gdansk och gårdagen.

 

ORC EM i Gdansk Polen avslutades idag med två race. Vi i Team Pro4u lyckades segla riktigt bra och vi lyckades vinna hela klass C i EM! Vi vann också Corinthian division som är bästa amatörbår i klass C.

 

- Jag är fantastiskt nöjd att vi lyckades hålla ihop seglingen så bra idag när vi hade pressen på oss att prestera idag efter att vi haft ledningen under hela EM. Vi har haft ett riktigt bra team work och jobbat hårt tillsammans och det ger resultat, säger Patrik Forsgren rorsman och skeppare.

 

Idag hade vi för första gången under EM bra väder och inget regn. Vinden var runt 10 knop och vi hade frånlandsvind och platt vatten. I vårt första race gjorde vi återigen en utmärkt start och under hela EM har vi inte missat en enda start vilket är en framgångsfaktor för oss. Sedan hittade vi vindskiftena och återigen hade vi riktigt bra fart i båten. Vi seglade helt enkelt riktigt bra och tog ”line honors” och vår treje spik under EM. I dagens andra race fortsatte vi segla bra och vi kom på delad tredjeplats och därmed var EM-segern säkrad!

 

- Förhållandena idag var ganska lika Stora Värtan och Baggensfjärden där vi har seglat på väldigt mycket och vi kunde hitta rätt väg hela banan och sedan har vi en båtfart som gör att det blir lättare att vara taktiker, säger Peter Thorwid taktiker.

 

Totalt under EM har vi serien 1, 1, 3, 1 och 3,5 med en totalpoäng på 9,5 på de 5 seglingarna efter att ett race räknats bort. Vi har lyckats hålla en hög och jämn nivå och varit i ledningen från dag ett på EM. Tvåa kom estniska Arcona 340 Katarina II på 14 poäng och tre blev estniska NM38S Sugar 2.

 

- Fantastiskt kul att vi åter igen kunde vinna hela EM som amatörbår och att vi försvarande vårt EM-guld från senast vi var med på EM i Estland 2015, vi har ett riktigt kanongäng och trivs tillsammans även när vi som denna gång bor tillsammans under 11 dagar och det är en del i framgången, säger Anders Mårtensson trim.

 

Nu är EM avslutat och för Team Pro4u blir det lite firande innan vi vänder hem till Sverige igen.

 

- Tävlingarna här i Polen har varit riktigt bra med fina banor och bra information till oss seglare och det märktes att arrangörerna själva var seglare och delvis deltog i regattan och vi riktar ett stort tack till arrangörerna, säger Johan Tuvstedt trim.

 

I de övriga klasserna bland Svenska båtar kom DataCom på 9:e plats, Rush på 13:e plats och Karukera på 15:e i Klass B bland 29 båtar. I klass A kom Elvis på 8:e plats.

 

pro4u


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Silver till Josefin i Japan

Ett stort grattis till Josefin Olsson som tog silver vid världscupen i japanska Enoshima tidigare idag. Här följer ett pressmeddelande från SSF.  

Se hur en vindflöjel fungerar (video)

I videon nedan kan ni se Ryan från Sailing Kittiwake berätta hur en vindflöjel...

Gennakeraction.

Gammal är äldst - Johnie Berntsson ...

Göteborg visade sin bästa sida, med hårda vindar och en och annan regnskur,...

TRE ÖNSKNINGAR I EN GRAND LARGE 360

Den cruising-inriktade serien Grand Large är Dufours svar på den bästa komb...

ParaVM i Sheboygan (video)

Så var ParaVM igång! Fia Fjelddahl seglade sin 2.4mR och placerade sexa efter...x