NÄSTA

Svenska pallplatser på polskt mästerskap - Pro4u håller formen

Juli 24, 2017 @ 08:22:06   Foto Pro4u


1 AV 1

ORC Polish Nationals avslutades igår med två banrace och Pro4u slutade trea i Klass C bland 25 båtar. Under kommande vecka börjar EM, men först någon dags vila och ett pressmeddelande från laget. 


 

Vi är nöjda och tävlingen har varit en bra uppladdning inför EM som börjar nästa vecka. Konkurrensen har varit bra och för att placera sig i topp har krävts att man seglat väl både vägvals- och manövermässigt.

 

- Det har varit intressanta seglingar idag med bra konkurrens på bra banor, säger Johan Tuvstedt focktrimmare på Team Pro4u.

 

I dagens första segling lyckades vi segla riktigt bra och fick fri vind att segla i större delen av racet efter att ha haft täten vid första kryssmärket. Vi gjorde sedan bra vägval och säkra manövrar och vann den seglingen. I den andra seglingen gjorde vi också en helt ok segling men kom lite fel på andra länsen och tappade lite tid, vi slutatde fyra i den seglingen endast 33 sekunder från täten så det är otroligt jämnt.

 

- Det är stimulerande med tuff internationell konkurrens och för att vinna race krävs det att man seglar båten riktigt bra ifån alla aspekter men det är roligt att när vi får till det vet vi att vi har fart i båten och kan vinna race, säger Patrik Forsgren, skeppare på Team Pro4u.

 

Totalt sett hade vi bara en poäng upp till andraplatsen i tävlingen som Italia 9.98 IMMAC tog och etta var Arcona 340 Katraina II som var fyra poäng före. Dock hade vi tre tätbåtar i Klass C två vinster var i de sex race som ingick i tävlingen.

 

Bland de andra svenska båtarna som varit med på ORC Polish Nationals kom Ker 40+ Elvis totalt på 3:e plats bland 7 startande båtar i klass A. I klass B kom First 40.7 Blueprint 5:a och First 40 AlmaViva 8:a. I klass C tävlar också X332 Xplorer som kom 11:a totalt.

 

På måndag blir det vilodag med inmätning och registrering och på tisdag blir det practice race och sedan på onsdag börjar EM tävlingarna som sedan avslutas på lördag. På EM tillkommer också en hel del nya båtar och konkurrensen kommer bli ännu tuffare.

 

De totala resultaten hittar du på www.orceuropeans2017.com.
KOMMENTERA

afreenPosted July 25, 2017 at 13:53

Thanks for the nice blog. It was very useful for me. I'm happy I found this blog. Thank you for sharing with us.I too always learn something new from your post.http://saint-philothea-academy.blogspot.in/2017/07/dermagen-iq-votre-avis-est-ce-une.html
Reply

KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Johan Davidsson och Anders Dahlsjö ...

Den 54:e upplagan av Tjörn Runt by COWI bjöd på en fartfylld dag med härlig kappsegling. Vann gjorde Johan Davidsson och Anders Dahlsjö. Om Anders Dahlsjö ...

STORHAMN AVSTÄNGD AV FARTYG PÅ GRUN...

Fartygstrafiken i Antwerpens hamn i Belgien står stilla efter att det 366 meter l&ar...

VEM ÄR SNABBAST PÅ 500 METER SEGLING?

Det finns många olika klasser att slå fartrekord i segling. Den kanske mest pr...
x