NÄSTA

Svenska Pro4u fortsatt på tredjeplats i polska mästerskapen

Juli 23, 2017 @ 17:00:44   Foto Team Pro4u


1 AV 2

Team Pro4u är stockholmslaget som under sommaren satsar allt på OCRi. Nu är de på polska mästerskapen i just den klassen, med 25 båtar i OCRi C. Här nedan följer deras rapportering från dag två på mästerskapen.

 

ORC Polish Nationals fortsatte igår med ett offshore race. Banan som vi seglade var 42 distans och gick utanför Gdansk lite fram och tillbaka för att få till lite olika bogar. När vi startade i förmiddags blåste det ca 8 knop och vinden ökande under dagen och vid målgång var det runt 18 knop.

 

Vi lyckades efter en hyfsad start komma loss på första kryssen och rundade kryssmärken först i vår klass C med 25 båtar. Sedan seglade vi bra och stabilt med få manövermisstag och fin fart i båten och vi lyckades vinna seglingen idag med drygt fem minuter på beräknad tid!

 

- Bra segling idag och vi lyckades under längre perioder än igår hålla oss nära våra målfarter och det gav också resultat, säger Patrik Forsgren Team Pro4u’s skeppare.

 

Offshoreseglingen idag hade tyvärr för vår del ingen extra vikt och totalt efter 4 seglingar ligger vi nu kvar på 3:e plats men vi är totalt bara 1 poäng ifrån Italia 9.98 IMMAC på 2:a plats. Leder gör Katarina II.

 

- Seglingarna idag var roliga och vi lyckades få bra häng på flera andra båtars häckvåg på undanvindarna och kunde surfa fint på deras häckvåg vilket gav oss extra fart, säger Oskar Hellblom keyboard på Team Pro4u.

 

Bland de andra svenska båtarna som är med på ORC Polish Nationals kom Ker 40+ Elvis på 3:e plats i deras offshore race  bland 7 startande båtar i klass A och ligger totalt efter 3 race på 2:a plats. I klass B kom First 40.7 Blueprint 4:a i offshore racet och ligger efter 3 seglingar på 4:e plats. First 40 AlmaViva kom 6:a på offshore racet i klass B och ligger totalt 6:a efter 3 seglingar. I klass C tävlar också X332 Xplorer som kom 9:a på offshore racet och ligger också totalt 9:a.

 

Idag har ORC Polish Nationals avslutats med två banrace. Ny uppdatering från Team Pro4u kommer under morgondagen. Resultaten hittar du HÄR

 

pru4uKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Minns ni Laura Dekker? Världens yng...

Allting började som en dröm och 2012 var det klart att hon numera är världens yngsta jorden runt seglare solo.    Seglingen tog 518 dagar och...

Kanske 2018 roligaste klipp - Vi är...

Här är klippet man kan se oändligt många gången. Vi vet inte vad...

Fungerar öronproppar mot sjösjuka?

Det finns många olika sätt att förhindra sjösjuka och när den v&a...

HAVSÖRNEN NOMINERAD TILL BÄSTA RENO...

Vinnaren i 1937 års Gotland Runt, Havsörnen, alias Citona, har nominerats till b...

The Golden Globe Race 2018 - Racet...

Golden Globe Race är ett race runt jorden ett varv non-...
x