NÄSTA

Svenska Pro4u fortsatt på tredjeplats i polska mästerskapen

Juli 23, 2017 @ 17:00:44   Foto Team Pro4u


1 AV 2

Team Pro4u är stockholmslaget som under sommaren satsar allt på OCRi. Nu är de på polska mästerskapen i just den klassen, med 25 båtar i OCRi C. Här nedan följer deras rapportering från dag två på mästerskapen.


 

ORC Polish Nationals fortsatte igår med ett offshore race. Banan som vi seglade var 42 distans och gick utanför Gdansk lite fram och tillbaka för att få till lite olika bogar. När vi startade i förmiddags blåste det ca 8 knop och vinden ökande under dagen och vid målgång var det runt 18 knop.

 

Vi lyckades efter en hyfsad start komma loss på första kryssen och rundade kryssmärken först i vår klass C med 25 båtar. Sedan seglade vi bra och stabilt med få manövermisstag och fin fart i båten och vi lyckades vinna seglingen idag med drygt fem minuter på beräknad tid!

 

- Bra segling idag och vi lyckades under längre perioder än igår hålla oss nära våra målfarter och det gav också resultat, säger Patrik Forsgren Team Pro4u’s skeppare.

 

Offshoreseglingen idag hade tyvärr för vår del ingen extra vikt och totalt efter 4 seglingar ligger vi nu kvar på 3:e plats men vi är totalt bara 1 poäng ifrån Italia 9.98 IMMAC på 2:a plats. Leder gör Katarina II.

 

- Seglingarna idag var roliga och vi lyckades få bra häng på flera andra båtars häckvåg på undanvindarna och kunde surfa fint på deras häckvåg vilket gav oss extra fart, säger Oskar Hellblom keyboard på Team Pro4u.

 

Bland de andra svenska båtarna som är med på ORC Polish Nationals kom Ker 40+ Elvis på 3:e plats i deras offshore race  bland 7 startande båtar i klass A och ligger totalt efter 3 race på 2:a plats. I klass B kom First 40.7 Blueprint 4:a i offshore racet och ligger efter 3 seglingar på 4:e plats. First 40 AlmaViva kom 6:a på offshore racet i klass B och ligger totalt 6:a efter 3 seglingar. I klass C tävlar också X332 Xplorer som kom 9:a på offshore racet och ligger också totalt 9:a.

 

Idag har ORC Polish Nationals avslutats med två banrace. Ny uppdatering från Team Pro4u kommer under morgondagen. Resultaten hittar du HÄR

 

pru4uKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Intervju: Otto Hamel - Gasten som a...

Vi har pratat med Otto Hamel som just nu är Sveriges bästa 49er gast. Otto har några år på nacken inom 49er segling och än idag möts man av det där...

Fortsatt renovering av den klassisk...

Vi har fått äran att se bakom kulisserna när en klassisk 5.5 meter klass b...

Chasing the Element Trailer (VIDEO)

Adam Holm kämpade hårt för att få representera Sverige på OS i...

Video: Se denna paragliderns otroli...

Weightless är Jean-Babtiste Chandeliers senaste produktion, filmen som trotsar gravit...

Just nu: Sodebo Ultim' krossade rek...

Thomas Coville och Jean-Luc Nélias på deras maxi-trimaran ”Sodebo Ultim...
x