NÄSTA

Meet the Team: Här är seglarna i Vestas 11th Hour (video)

Juli 19, 2017 @ 08:23:40   Foto Vestas 11th Hour Racing / Will Suto


1 AV 1

Under 100 dagar kvar tills Volvo Ocean Race 2017-2018 startar och än har vi mycket att se framemot. För bara några dagar sedan lät Vestas 11th Hour presentera deras laguppställning.


 

Som vi redan vet är det veteranderna Charlie Enright och Mark Towill som skeppar och bossar över laget, men utöver det är det såväl återvändare som rookies som ställer upp. En återvändare är Simon Fisher, navigatören som nu gör sitt femte Volvo och som senast tog sitt lag Abu Dhabi Ocean Racing till vinst. Med tanke på förra omgångens rejäla krasch för Vestas kan en stjärnnavigatör vara passande. 

 

Phil Harmer är även han en återvändare, som nu letar efter ett hattrick efter att ha varit med och vunnit de två senaste omgångarna. Han får även sällskap av Ericsson 4-seglaren Damian Foxall och dubbelvinnaren Tony Mutter. Hittills en laguppställning med rätt stor vana att vinna jorden runt-seglingen.

 

Jena Mai Hansen är lagets enda danska kvinna, en av landets stora namn inom FX-seglingen då hon tog OS-brons i Rio. Lagets andra kvinna blir brittiska Nacra-seglaren Hannah Diamond. De två ska ha varit starka tillgångar när laget gjort sina trials till havs.

 

En som vet hur det är att segla en tidigare otursdrabbad båt är Tom Johnson som seglade med Vestas i senaste omgången, men som nu kommer direkt från America's Cup och Oracle Team USA. 

 

Sist ut är Nick Dana som sedan tidigare har god insikt i hur det är att segla med Enright och Towill då han tillhörde deras lag när Team Alvi Medica deltog i senaste Volvo Ocean Race. Laget i det totala är alltså till stor del veteraner med djupa kunskaper om hur det är att segla ett Volvo. Se hela laget presenteras här nedan. 

 


KOMMENTERA

afreenPosted July 29, 2017 at 14:11

It was a very good post indeed. I thoroughly enjoyed reading it in my lunch time. Will surely come and visit this blog more often. Thanks for sharing. www.anoutputofeverything.blogspot.in/2017/07/dermagen-iq-le-prix-les-commentaires.html
Reply

KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Johan Davidsson och Anders Dahlsjö ...

Den 54:e upplagan av Tjörn Runt by COWI bjöd på en fartfylld dag med härlig kappsegling. Vann gjorde Johan Davidsson och Anders Dahlsjö. Om Anders Dahlsjö ...

STORHAMN AVSTÄNGD AV FARTYG PÅ GRUN...

Fartygstrafiken i Antwerpens hamn i Belgien står stilla efter att det 366 meter l&ar...

VEM ÄR SNABBAST PÅ 500 METER SEGLING?

Det finns många olika klasser att slå fartrekord i segling. Den kanske mest pr...
x