NÄSTA

Blair Tuke redo att ta sig an nästa stora utmaning: Volvo Ocean Race

Juli 14, 2017 @ 07:20:06   Foto Team New Zeeland


1 AV 1

Blair Tuke är den unge nyzeeländaren som vid 27 år ålder redan har OS-meriter och den mycket tunga America's Cup-titeln som är få förunnad. Men Tuke nöjer sig inte här utan siktar nu in sig på Volvo Ocean Race.

 

Att ha seglat såväl OS, America's Cup och Volvo Ocean Race hör verkligen inte till vanligheterna. Inte nog med att Tuke nu ger sig på den prestigefyllda världsomseglingen, han har även möjlighet att bli första nyzeeländaren någonsin att ta guld i såväl America's Cup, OS och Volvo Ocean Race om hans lag seglar på bra.

 

Vilket lag har signats för är inte tillkännagivet men eventuellt blir han inte ensam America's Cup-vinnare ombord då hans före detta skeppare Peter Burlig också är inne på samma spår. För Burling har erbjudandena haglat sedan de tog hem pokalen på Bermuda och vi vet ju sedan innan att Tuke och Burling är ett vinnande koncept.

 

Burling däremot har ännu inte bestämt sig för vilket lag han är intresserad av, men har siktet inställt på att segla. Från början var duetten sugna på att dra en egen Volvo-kampanj och Volvo Ocean Race VD Mark Turner hade en hel del möten med veteranen Grant Dalton på Bermuda under America's Cup-perioden.

 

Senaste gången en nyzeeländskflaggad båt deltog i Volvo Ocean Race var 2011-2012 när Camper var delat spansk och nyzeeländsk. Grant Dalton har inte hymlat om sin vilja att ställa upp med ett lag, då han har en del Whitbread och Volvos bakom sig. Team NZ har försökt satsa på att bli åttonde båten i årets upplaga, men som operativa chefen för Team NZ Kevin Shoebridge säger hade man behövt vara seglingsklara för två månader sedan. 

 

- Det är bara fem veckor kvar till det första kval-racet så det är för mycket att göra, dessutom lägger vi just nu mycket tid på att fundera kring hur nästa America's Cup ska se ut, säger Shoebridge.

 

UPPDATERING: Blair Tuke har signat med spanska MAPFRE. Läs mer om Team NZs tankar kring Volvo Ocean Race på www.nzherald.co.nz.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

 • DEN OSLAGBARA DUON

  Peter Burling och Blair Tuke är inte som alla andra, de har vunnit alla 27 tävlingar dem har deltagit i sedan OS silvret 2012. I e...

 • Peter Burling klar för Volvo Ocean ...

  Det har varit mycket spekulationer men till slut har Team Brunel offentliggjort värvningen av Peter Burling.  

 • Burling och Tuke i bilreklam som in...

  Peter Burling och Blair Tuke är kända namn för allmänheten på Nya Zealand. De är sponsrade av Volkswagen och ...

 • Burling vinner Swan River Match Cup

  Nyss avgjordes Swan River Match Cup i Perth Australien. Peter Burling som är ny i klassen tog hem segern och vann över Matt Jerwoo...

 • Rolex World Sailor of the Year

  De här seglarna har presterat lite extra under året och är nominerade i Rolex World Sailor of the Year 2016. För att f&...

 • 0 DAGAR KVAR TILL OS

  ÄNTLIGEN DAGS! Ikväll / natt är det OS-invigning och som vi har väntat. Fotboll har redan börjat sina matcher innan...

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

The Sea Cleaner - Kan lagra 250 ton...

Som vi skrev om förra veckan är det otroligt mycket plast i haven och det bara ökar vilket måste få ett stopp.   Forskning har publi...

Världens bästa DF65-seglare håller ...

John Tushingham, konstruktör till världens snabbast växande radiostyrda sege...

Uppdatering från Vestas 11th Hour R...

Fem båtar befinner sig i vaggorna i Itajaí, men Vestas 11th Hour Racing och Sc...

MAPFRE med söndrigt storsegel (VIDEO)

MAPFRE fick stanna vid Kap Horn för att deras storsegel gick av på mitten.

Nu får man bidrag för köp av elmoto...

Bidrag till elcyklar och andra elfordon är populärt och hittills har över 15...x