NÄSTA

Blair Tuke redo att ta sig an nästa stora utmaning: Volvo Ocean Race

Juli 14, 2017 @ 07:20:06   Foto Team New Zeeland


1 AV 1

Blair Tuke är den unge nyzeeländaren som vid 27 år ålder redan har OS-meriter och den mycket tunga America's Cup-titeln som är få förunnad. Men Tuke nöjer sig inte här utan siktar nu in sig på Volvo Ocean Race.

 

Att ha seglat såväl OS, America's Cup och Volvo Ocean Race hör verkligen inte till vanligheterna. Inte nog med att Tuke nu ger sig på den prestigefyllda världsomseglingen, han har även möjlighet att bli första nyzeeländaren någonsin att ta guld i såväl America's Cup, OS och Volvo Ocean Race om hans lag seglar på bra.

 

Vilket lag har signats för är inte tillkännagivet men eventuellt blir han inte ensam America's Cup-vinnare ombord då hans före detta skeppare Peter Burlig också är inne på samma spår. För Burling har erbjudandena haglat sedan de tog hem pokalen på Bermuda och vi vet ju sedan innan att Tuke och Burling är ett vinnande koncept.

 

Burling däremot har ännu inte bestämt sig för vilket lag han är intresserad av, men har siktet inställt på att segla. Från början var duetten sugna på att dra en egen Volvo-kampanj och Volvo Ocean Race VD Mark Turner hade en hel del möten med veteranen Grant Dalton på Bermuda under America's Cup-perioden.

 

Senaste gången en nyzeeländskflaggad båt deltog i Volvo Ocean Race var 2011-2012 när Camper var delat spansk och nyzeeländsk. Grant Dalton har inte hymlat om sin vilja att ställa upp med ett lag, då han har en del Whitbread och Volvos bakom sig. Team NZ har försökt satsa på att bli åttonde båten i årets upplaga, men som operativa chefen för Team NZ Kevin Shoebridge säger hade man behövt vara seglingsklara för två månader sedan. 

 

- Det är bara fem veckor kvar till det första kval-racet så det är för mycket att göra, dessutom lägger vi just nu mycket tid på att fundera kring hur nästa America's Cup ska se ut, säger Shoebridge.

 

UPPDATERING: Blair Tuke har signat med spanska MAPFRE. Läs mer om Team NZs tankar kring Volvo Ocean Race på www.nzherald.co.nz.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Halva startfältet klart till årets ...

Det återstår mindre än två månader till Lysekil Women’s Match och intresset från seglare att delta är större än någonsin. Nu pres...

PRYLNÖRD (VIDEO)?

Gillar du också prylar? Här tar vi, tillsammans med Pia L'Obry och Peter Gustafs...

FOILING WEEK. FOTO MARTINA ORSINI

FOILING WEEK FYLLER 5 ÅR (VIDEO)

Ännu har vi inte lyckats pricka in Foiling Week men evenemanget klättrar hela tid...

Bol d'Or Mirabaud 2018 (video)

Anrika Bol d’Or Mirabaud är en fyra dagar lång seglarfest på vackra Lac...

Holmen Paper hjälper Wilhelm Kark a...

Wilhelm Kark är en lovande ung laser-seglare från Norrköping som satsar all...x