NÄSTA

Fortsatt svensk ledning i 470-VM

Juli 12, 2017 @ 21:00:38   Foto Nikos Alevromytis


1 AV 1

Anton och Fredrik ger sig inte och fortsätter sin ledning på 470 VM och det är dessutom ingen dålig serie grabbarna har seglat till sig. Carl-Fredrik och Marcus seglar också bra och är med och fightas i toppen. Här följer ett press meddelande från Svenska Seglarförbundet: 

 

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström fortsätter i stor stil i 470-VM i Thessaloniki. Trots att de allra bästa nu seglar mot varandra i guldfinal blev det pallplatser i onsdagens båda race. I första racet blev de tvåa och i det andra kom de in på tredje plats.


- Det här är inter riktigt vad vi förväntat oss. Men framför allt har våra starter fungerat och det gör allt mycket lättare, säger Fredrik Bergström och fortsätter:

 

- Idag var det varmt och kämpigt. Vi fick kriga för varje meter hela dagen. Det var ingen enkel resa men vi är glada och stolta över vår segling

Onsdagen bjöd på den varmaste dagen hittills med temperaturer en bra bit över 30 grader – och därmed en svag sjöbris och lätta vindar.


Aldrig tidigare har den svenska duon börjat bättre på ett stort mästerskap och Fredrik Bergström har en teori:

 

- Den senaste tiden har Anton suttit inne på ett kontor så han njuter verkligen att vara ute på vattnet igen. Och vi trivs här, både med arenan och förhållanden, säger Fredrik.

 

Samtidigt som Anton och Fredrik leder stort, före de olympiska silvermedaljörerna Mathew Belcher/Will Ryan från Australien som ligger tvåa, seglar den andra svenska båten allt bättre. I dagens första race var Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar trea och i det andra seglade de in på tionde plats. Det gör att de nu ligger på en fin sjundeplats. Vilket gör att de också är med och slåss i toppen. 

 

Olivia och Lovisa gör också en bra regatta så här långt och var nära att skrälla genom att nästan kvala till guldgruppen. Tjejerna kämpar på och utnyttjar varenda tillfälle de får att lära sig och utvecklas. 

 

Totalt har alla nu seglat sju race i VM och Anton och Fredrik har serien 1-2-1-1-2-2-3. På torsdag och fredag blir det två race varje dag och på lördagen seglar de tio bästa ett sista medaljrace där det delas ut dubbla poäng.

 

Mer information kring tävlingen och resultat finns på www.2017worlds.470.org.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Chockerande beslut inför Paralympic...

IPC-kriterierna är de kriterier som måste uppfyllas för att få lov att ha med en gren i Paralympics, kriterier som ”World Sailing” verkligen har gjort allt f...

BOK MED 356 SIDOR LISTAR SEGELKLUBB...

Ulf Lycke i Nyköping har under mer än tio år sökt och listat allt tryck u...

Brons för Klara och Rebecca på Värl...

Det blev en bronsmedalj för Klara Wester och Rebecca Netzler när Världscupen...

Silver till Josefin i Japan

Ett stort grattis till Josefin Olsson som tog silver vid världscupen i japanska Enoshi...

Se hur en vindflöjel fungerar (video)

I videon nedan kan ni se Ryan från Sailing Kittiwake berätta hur en vindflöjel...x