NÄSTA

Fortsatt svensk ledning i 470-VM

Juli 12, 2017 @ 21:00:38   Foto Nikos Alevromytis


1 AV 1

Anton och Fredrik ger sig inte och fortsätter sin ledning på 470 VM och det är dessutom ingen dålig serie grabbarna har seglat till sig. Carl-Fredrik och Marcus seglar också bra och är med och fightas i toppen. Här följer ett press meddelande från Svenska Seglarförbundet: 

 

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström fortsätter i stor stil i 470-VM i Thessaloniki. Trots att de allra bästa nu seglar mot varandra i guldfinal blev det pallplatser i onsdagens båda race. I första racet blev de tvåa och i det andra kom de in på tredje plats.


- Det här är inter riktigt vad vi förväntat oss. Men framför allt har våra starter fungerat och det gör allt mycket lättare, säger Fredrik Bergström och fortsätter:

 

- Idag var det varmt och kämpigt. Vi fick kriga för varje meter hela dagen. Det var ingen enkel resa men vi är glada och stolta över vår segling

Onsdagen bjöd på den varmaste dagen hittills med temperaturer en bra bit över 30 grader – och därmed en svag sjöbris och lätta vindar.


Aldrig tidigare har den svenska duon börjat bättre på ett stort mästerskap och Fredrik Bergström har en teori:

 

- Den senaste tiden har Anton suttit inne på ett kontor så han njuter verkligen att vara ute på vattnet igen. Och vi trivs här, både med arenan och förhållanden, säger Fredrik.

 

Samtidigt som Anton och Fredrik leder stort, före de olympiska silvermedaljörerna Mathew Belcher/Will Ryan från Australien som ligger tvåa, seglar den andra svenska båten allt bättre. I dagens första race var Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar trea och i det andra seglade de in på tionde plats. Det gör att de nu ligger på en fin sjundeplats. Vilket gör att de också är med och slåss i toppen. 

 

Olivia och Lovisa gör också en bra regatta så här långt och var nära att skrälla genom att nästan kvala till guldgruppen. Tjejerna kämpar på och utnyttjar varenda tillfälle de får att lära sig och utvecklas. 

 

Totalt har alla nu seglat sju race i VM och Anton och Fredrik har serien 1-2-1-1-2-2-3. På torsdag och fredag blir det två race varje dag och på lördagen seglar de tio bästa ett sista medaljrace där det delas ut dubbla poäng.

 

Mer information kring tävlingen och resultat finns på www.2017worlds.470.org.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Femte lag uttrycker intentioner att...

Den formella anmälan till 36e America’s Cup öppnar inte förrän 1a januari. Trots det har, förutom Team New Zealand och Luna Rossa, även Land Rover BAR och...

Gabart fortsätter imponera

På bara tre dagar har Francois Gabart seglat förbi hela Argentina och är n...

Foiling Week Awards 2017 - Se alla ...

The Foiling Award hölls på prestigefyllda Yacht Club Italiano. Kandidaterna nom...

Video: Hårt Väder på Global Challen...

Episka bilder från BT Global Challenge Round the World Race, ett race där man s...

AMERICA'S CUP QUIZ!

Loading...
x