NÄSTA

Mästerlig uppvisning av Robertson på Marstrand

Juli 08, 2017 @ 17:04:17   Foto William Ulrich-Häreblad


1 AV 1

Phil Robertson från Nya Zeeland besegrade Taylor Canfield från Amerikanska Jungfruöarna i finalen av GKSS Match Cup Sweden 2017 med 3-0. Här följer ett pressmeddelande från arrangören.

 

Dagens final blev ett laddat mästarmöte. Phil Robertson vann tävlingen på Marstrand förra året, då den var en direkt avgörande VM-final, mot just Taylor Canfield som har två VM-guld i matchracing bland meriterna. 

 

Robertson ledde den första seglingen från start till mål. Race två var jämnare med Canfield i täten vid första rundningsmärket. Det nyzeeländska laget jagade tätt bakom och när båtarna möttes på den första kryssen hade Robertson tagit över taktpinnen. Vid nästa rundning lyckades Robertson trycka bort Canfield och skaffa sig en liten lucka som han sedan utökade fram till mål.

 

En jämn start i race tre slutade med Robertson i överläge. Canfield kom tillbaka och gick om på väg upp för banan. Men på nästa ben fick Canfield problem med att skota in sin sitt försegel vilket kostade mycket fart. Robertson tog täten och när det nyzeeländska laget passerade mållinjen stod det klart att de lyckats försvara sin titel i GKSS Match Cup Sweden.

– Vi kom hit för att försvara vår titel och det känns fantastiskt kul. Marstrand är en makalös bra seglingsarena och det känns som en hemmaplan för mig, säger Phil Robertson som bor i Göteborg.

 

– Det har verkligen varit en grym insatts från alla i laget hela veckan. Vi gjorde bra starter i finalen och tog vara på de tillfällen vi fick för att pressa Canfield. De gjorde ett misstag i sista matchen men har annars seglat riktigt bra i regattan.

 

– Vi kämpade hårt för att ta oss till final och är såklart besvikna, men de seglade helt enkelt bättre än oss idag, säger Taylor Canfield.

 

I Matchen om tredjepris slog Ian Williams (GBR) Pieter-Jan Postma från Nederländerna med 2-1. Robertson drygar nu ut sin ledning i världscupen tack vare dagens seger. Nästa deltävling i World Match Racing Tour är Match Cup Russia i Sankt Petersburg 1-6 augusti. Världscupen avgörs i Kina i november.

 

Samtliga resultat hittar du på www.matchcupsweden.com/competition. Mer om World Match Racing Tour hittar du på www.wmrt.com.

 

US One Sailing Team

Taylor Canfield (ISV)

Hayden Godrick (NZL)

Trevor Burd (USA)

Cy Thompson (USA)

 

China One Ningbo

Phil Robertson (NZL)

Will Tiller (NZL)

Stewart Dodson (NZL)

James Wierbowski (NZL)


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

SuperFoiler Grand Prix dag två erbj...

I helgen seglas SuperFoiler Grand Prix nummer tre Gold Coast och klassen bjuder verkligen på kaos och nervkittlande situationer. Bara under den korta highlight filmen tappar vi andan fl...

Katamaran seglar upp på en annan Ka...

Vi har aldrig sett något liknande som när Groupama France blir överseglad a...

Bygg din båt som om det vore en Ike...

Ibland behöver det inte vara så svårt med foiling och annat. Med lite epox...

Veckans 5 mest lästa: Kaosartad til...

Från orkanbyar till mördare och en kaosartad tilläggning. Det är inte ...

Screen Shot 2018-02-18 at 23.14.36

Minusgrader och is är ingen anledni...

Svensk vinter när den är som allra bäst kombinerat med några av v&arin...x