NÄSTA

Mästerlig uppvisning av Robertson på Marstrand

Juli 08, 2017 @ 17:04:17   Foto William Ulrich-Häreblad


1 AV 1

Phil Robertson från Nya Zeeland besegrade Taylor Canfield från Amerikanska Jungfruöarna i finalen av GKSS Match Cup Sweden 2017 med 3-0. Här följer ett pressmeddelande från arrangören.


 

Dagens final blev ett laddat mästarmöte. Phil Robertson vann tävlingen på Marstrand förra året, då den var en direkt avgörande VM-final, mot just Taylor Canfield som har två VM-guld i matchracing bland meriterna. 

 

Robertson ledde den första seglingen från start till mål. Race två var jämnare med Canfield i täten vid första rundningsmärket. Det nyzeeländska laget jagade tätt bakom och när båtarna möttes på den första kryssen hade Robertson tagit över taktpinnen. Vid nästa rundning lyckades Robertson trycka bort Canfield och skaffa sig en liten lucka som han sedan utökade fram till mål.

 

En jämn start i race tre slutade med Robertson i överläge. Canfield kom tillbaka och gick om på väg upp för banan. Men på nästa ben fick Canfield problem med att skota in sin sitt försegel vilket kostade mycket fart. Robertson tog täten och när det nyzeeländska laget passerade mållinjen stod det klart att de lyckats försvara sin titel i GKSS Match Cup Sweden.

– Vi kom hit för att försvara vår titel och det känns fantastiskt kul. Marstrand är en makalös bra seglingsarena och det känns som en hemmaplan för mig, säger Phil Robertson som bor i Göteborg.

 

– Det har verkligen varit en grym insatts från alla i laget hela veckan. Vi gjorde bra starter i finalen och tog vara på de tillfällen vi fick för att pressa Canfield. De gjorde ett misstag i sista matchen men har annars seglat riktigt bra i regattan.

 

– Vi kämpade hårt för att ta oss till final och är såklart besvikna, men de seglade helt enkelt bättre än oss idag, säger Taylor Canfield.

 

I Matchen om tredjepris slog Ian Williams (GBR) Pieter-Jan Postma från Nederländerna med 2-1. Robertson drygar nu ut sin ledning i världscupen tack vare dagens seger. Nästa deltävling i World Match Racing Tour är Match Cup Russia i Sankt Petersburg 1-6 augusti. Världscupen avgörs i Kina i november.

 

Samtliga resultat hittar du på www.matchcupsweden.com/competition. Mer om World Match Racing Tour hittar du på www.wmrt.com.

 

US One Sailing Team

Taylor Canfield (ISV)

Hayden Godrick (NZL)

Trevor Burd (USA)

Cy Thompson (USA)

 

China One Ningbo

Phil Robertson (NZL)

Will Tiller (NZL)

Stewart Dodson (NZL)

James Wierbowski (NZL)KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Veckans 5 mest lästa: Skräckscener ...

Titt som tätt överraskar ni läsare med att visa extra stort intresse för en del inlägg. Man skulle kunna tro att det är lätt att förutspå vilka ...

Otroligt filmklipp med fridykare oc...

Under inspelningen av en dokumentär i Norge, kom detta filmteam nära en flock me...

Volvo Ocean Race-skeppare får sparken

I fredags, dagen innan starten av första inport-racet gick AkzoNobel ut med att skepp...

Obesegrad Guichard vann Alicante Ma...

 På en dag med perfekta seglingsförhållanden rundade Yann Guichards ...

Man överbord - räddas mitt i Clippe...

Andrew Taylor ombord på båten Doire blir i detta klipp räddad efter att h...
x