NÄSTA

Dackhammar föll i kvartsfinalen

Juli 07, 2017 @ 20:18:36   Foto Ian Roman/WMRT


1 AV 1

Tyvärr får vi inte se några svenskar i morgondagens finalseglingar ute på Marstrand. Men med Phil, Pieter-Jan, Ian och Taylor på banan lär det bjudas på tight och spännande matcher ändå. Dessutom ser det ut att bli mer vind.

 

Nicklas Dackhammar och Essiq Racing Team förlorade sin kvartsfinal i världscuptävlingen i matchracing på Marstrand. Ian Williams möter Taylor Canfield och Phil Robertson möter Pieter-Jan Postma i semifinal – imorgon avgörs GKSS Match Cup Sweden 2017.

 

Lätta vindar gjorde att starterna blev mycket avgörande i dagens seglingar och vägen runt banan blev en kamp om att hitta vindbyar. Vinden gjorde också att två kvartsfinaler, Dackhammar mot Postma och Steele mot Robertson, kortades ner till bäst av tre matcher.

 

Dackhammar gjorde en dålig start och kom aldrig tillbaks i race ett. I nästa start var de över linjen när startsignalen gick vilket gav dem ett straff medan Postma kunde ta ledningen. Svenskarna fick upp farten på sista benet men det var för sent och Holländaren kunde knyta ihop säcken.

– Det känns snopet och som att matchen var över för snabbt. På en så kort bana som det var idag är det väldigt viktigt att ta ledningen i starten, säger Nicklas Dackhammar.

 

– I andra racet hade vi en bra position men var över linjen med bara en decimeter. Vi tog in på dem hela vägen runt banan men det räckte inte.

 

Phil Robertson seglade riktigt stabilt och vann matchserien mot landsmannen Chris Steele med 2-0. Robertson, som bor i Göteborg med sin flickvän, är regerande världsmästare i matchracing och vann VM-finalen på Marstrand för ett år sedan.

– Det var ingen enkel dag i den lätta vinden och Steele pressade oss hela vägen. I semin möter vi Postma som gått riktigt bra i veckan och de kommer säkert ge oss en tuff match, säger Phil Robertson.

 

– Förhoppningsvis blir det mer vind imorgon och jag är säker på att det blir en fantastisk finaldag.

 

Ian Williams och hans lag GAC Pindar imponerade i en jämn kvartsfinal mot den franska flerskrovsexperten Yann Guichard. Det brittiska laget vann matchserien med 3-1. Taylor Canfield stötte på hårt motstånd från australiensaren David Gilmour, som seglar med svenska Jakob Wilson i laget. Canfield hade ett överläge med 2-0 men Gilmour kvitterade. Den femte matchen blev en rysare där dubbla straff mot Gilmour på målrakan gav segern till Canfield.

 

Imorgon seglas semifinaler från 10.00 och finalseglingen beräknas starta från klockan 12.00.

 

Samtliga resultat hittar du på www.matchcupsweden.com/competition.

 

Semifinaler i GKSS Match Cup Sweden 2017

Phil Robertson (NZL) – Pieter-Jan Postma (NED)

Ian Williams (GBR) – Taylor Canfield (ISV)

 

ESSIQ Racing

Nicklas Dackhammar (SWE)

Johan Bäckstrom (SWE)

Niclas Düring (SWE)

Philip Carlson (SWE)


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Silver till Josefin i Japan

Ett stort grattis till Josefin Olsson som tog silver vid världscupen i japanska Enoshima tidigare idag. Här följer ett pressmeddelande från SSF.  

Se hur en vindflöjel fungerar (video)

I videon nedan kan ni se Ryan från Sailing Kittiwake berätta hur en vindflöjel...

Gennakeraction.

Gammal är äldst - Johnie Berntsson ...

Göteborg visade sin bästa sida, med hårda vindar och en och annan regnskur,...

TRE ÖNSKNINGAR I EN GRAND LARGE 360

Den cruising-inriktade serien Grand Large är Dufours svar på den bästa komb...

ParaVM i Sheboygan (video)

Så var ParaVM igång! Fia Fjelddahl seglade sin 2.4mR och placerade sexa efter...x