NÄSTA

Svenska VM laget har landat i Thailand

Juli 07, 2017 @ 09:02:12   Foto www.optiworldssweden.weebly.com


1 AV 1

Nu har äntligen hela laget anlänt till Thailand för att förbereda sig inför VM i Optimist som startar nästa torsdag. Innan dess är det mycket som ska fixas och vi har sett på deras hemsida att bara förbereda båten tar tid. 

 

I de svenska Optimist VM laget ser vi coach Ton Thörn, Calle Lagerberg från KSSS, Lukas Lindström från RÖSS, Melker Brenton från KSSS, Marius Westerlind från KKKK och sist men också minst Theo Westerlind. Nu väntar fyra dagar med träning och på tisdag nästa vecka är det dags för inmätning och första start torsdag.

 

Så här skriver de på sin hemsida www.optiworldssweden.weebly.com

 

"Hela VM-laget landade i Thailand med lite olika flyg men mötes upp på hotellet för gemensam lunch. Tricket var att inte gå och lägga sig för tidigt utan överleva hela dagen och komma in i rätt tidzon. Efter lunch for vi ned till Royal Varuna Yacht Club som står som arrangör för detta VM. Eftermiddagen gick till att få iordning båtarna vi blivit tilldelade av IODA (Internationella Optimistjolleförbundet).

 

Man kan ju fråga sig vad som behöver bytas på en hyrbåt, svaret är i princip allt. Alla seglarna använder olika block arrangemang, egna skot, egna centerbord där klapp i centerbordstrumman behövde åtgärdas, egna riggar, egna roder osv. Vi blev tilldelade tre FarEast båtar och två Winner. Theo hade en liten ödla i sin båt och Melker upptäckte en miniskorpion i sin. Naturupplevelser på riktigt!

 

Hur är vädret frågar nästan alla, idag var det mest molnigt med lite sol, 5-7 m/s och ökande molnighet mot kvällen och nu regn. Luftfuktigheten är väldigt hög och det är varmt. Vi gillar flippfloppen och våra fina nya team t-shirts som Camillas kompis fixat så bra. Middag på klubben för de flesta och nu tillbaka på vårt jättefina hotell. Alla mår toppen och alla har träffat seglarkompisar från förr. Imorgon blir det till att göra klart båtarna och sedan komma ut på vattnet så snart som möjligt."


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Foiling på bro!

Filmskaparna Horue Movie har ännu en gång gjort en fantastisk video. Här foilsurfar de i floden "Fontaine de Vaucluse" i Frankrike. Se klippet nedan!  

Emelie Lindström - Bästa kvällen i ...

Emelie är en mångseglare från Göteborg, numera bosatt i Malmö. Hon brinner för all typ a...

Veckans regelsituation: "Med den hä...

Claes Lundin har sedan tidig ålder seglat allt från Laser, Flying Dutchman till...

Till salu: Ben Ainslies AC45F

Nu är den här besten till salu. Med den nya typen av America's Cup-båtar ko...

Hemmaseglare över generationerna sv...

Sveriges största kölbåtsklass, 606, inledde Tjörn Runt-veckan den 10-1...x