NÄSTA

Holmberg utslagen men flera svenskar siktar mot final

Juli 06, 2017 @ 19:55:18   Foto Ian Roman


1 AV 3

Just nu seglas GKSS Match Cup Sweden 2017. Holmberg åkte ut i åttondelsfinalen. Dackhammar seglar kvartsfinal i morgon. Två svenska seglare; Fredrik Aurell och Jakob Wilson i kvartsfinal med Chris Steele (NZL) respektive David Gilmour. Här följer ett pressmeddelande från arrangören.

 

Måns Holmberg och hans Gothenburg Racing föll i åttondelsfinalen mot den tidigare världsmästaren Taylor Canfield. Nicklas Dackhammar seglar kvartsfinal i morgon mot Pieter-Jan Postma från Nederländerna.

 

En kapsejsning strax efter starten blev kostsam för Måns Holmberg i åttondelsfinalen. Misstaget betydde att Gothenburg Racing förlorade det andra racet i rad mot US One och deras rutinerade skeppare Taylor Canfield från Amerikanska Jungfruöarna.

 

De var då tvungna att ta tre raka poäng för att vinna matchserien och Holmberg hade ledningen i det avgörande racet fram till det sista benet. Då lyckades Canfield pressa sig förbi och matchen slutade 3-0.

– De hade mer rutin och våra misstag kostade för mycket. Vi har kapsejsat tre gånger sedan vi började segla M32 förra året, två av dem var i den här tävlingen och det känns ju inte så bra. Vi var inte så långt efter men samtidigt seglade Canfield riktigt bra, säger Måns Holmberg och tillägger:

 

– Vi har haft en bra vecka på Marstrand, det är en fantastiskt rolig tävling och vi ser fram emot att komma tillbaks och få en ny chans nästa år.

 

Canfield har två VM-guld i matchracing bland meriterna och Måns Holmberg deltog i GKSS Match Cup Sweden för första gången.

 

Nicklas Dackhammar och hans lag Essiq Racing seglar sin kvartsfinal imorgon där de möter Pieter-Jan Postma (NED) som har seglat två OS.

– Deras lag är nya i världscupen och vi har inte seglat matchracing mot dem tidigare. Men det har gått bra för dem hittills och de kommer ge oss en tuff match, säger Nicklas Dackhammar.

 

– Vi har extra självförtroende efter att vi slog ut en av förhandsfavoriterna igår och jag tror vi har en fördel över Postma i starterna och för att vi är snabba runt banan. Målet är att komma på prispallen och det är vad vi har jobbat för hela våren.

 

Två svenska seglare seglar i utländska lag som nått kvartsfinal. Fredrik Aurell seglar med Chris Steele (NZL) i 360 Bellow Racing och Jakob Wilson seglar med australiensaren David Gilmour som skeppare. Slutspelet på Marstrand avgörs med åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och till slut den stora finalen på lördag 8 juli.

 

Samtliga resultat hittar du på www.matchcupsweden.com/competition.

 

Kvartsfinaler i GKSS Match Cup Sweden 2017

Phil Robertson (NZL) – Chris Steele (NZL)

Ian Williams (GBR) – Yann Guichard (FRA)

Nicklas Dackhammar (SWE) – Pieter-Jan Postma (NED)

David Gilmour (AUS) – Taylor Canfield (ISV)

 

Gothenburg Racing

Mans Holmberg (SWE)

Holger Tidemand (SWE)

Henrik Eriksson (SWE)

Pontus Dackhammar (SWE)

 

ESSIQ Racing

Nicklas Dackhammar (SWE)

Johan Backstrom (SWE)

Niclas Düring (SWE)

Philip Carlson (SWE)KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

27545600_944937685664829_2995990580207471137_n

Bildbomb: Vems ansvar är det att st...

Stormar är utan tvekan det värsta en båt kan utsättas för. Det spelar ingen roll hur mycket grund du seglar upp på eller andra båtar du krockar med. En o...

Att tänka på innan du köper en crui...

Det är otroligt mycket lättare att ge sig ut på sitt dröm-äventyr...

Båtbygge behöver inte vara så svårt

Varför inte bygga din egen segelbåt? Ben såg en liknande segelbåt i ...

Kvällstips: Filmen The Mercy - Base...

För den som inte hört talas om filmen The Mercy är det på tiden. Filme...

9 tips för att leva billigt på en s...

Många är det om drömmer om att flytta in i en segelbåt och segla v&au...
x