NÄSTA

Pro4u, laget som plockade hem vinst i dubbla klasser under ÅF Offshore

Juli 05, 2017 @ 12:36:33   Foto Pro4u


1 AV 1

Team Pro4u, tävlande för KSSS, seglar en First 36.7 under skeppare Patrik Forsgrens ledning. Under helgen ställde de upp i såväl OCRi-klassen som SRS B-klassen under ÅF Offshore, och seglade galant. Här följer ett pressmeddelande från laget, som vann båda sina klasser.


 

Årets race genomfördes väl av teamet under skiftande förhållanden, som det ofta är under ÅF Offshore Race, och vi använde faktiskt alla våra segel utom våra allra hårdaste fockar. Alla tre spinnakrar, reachern samt två genuer och en fock var alla uppe under racet.

 

- Jag är väldigt nöjd med hur vi genomförde tävlingen och alla hade fullt fokus tävlingen igenom, säger skeppare Patrik Forsgren.

 

Tävlingen började med skärgårdssegling från Stockholm och Team Pro4u lyckades tidigt rycka loss från resten av båtarna i startgruppen. Vår taktiker Johan Gnosspelius ledde oss helt rätt med bra vägval genom ibland svåra passager. Väl ute på havet fortsatte vi segla bra även om vi tappade lite på bogar med lite släpp i skoten och vi går som allra bäst när det antingen är kryss eller läns. Kryssen ner mot Hoburgen i skiftande förhållanden gick mycket bra för oss och där kunde vi vinna mycket tid mot andra båtar.

 

Under årets tävling hade vi också med en debutant, Emil Forsgren 18 år, som hade rollen som keyboard.

 

- Jag är mycket imponerad av Emils lugn och noggrannhet i allt som utfördes och troligen var Emil en av dem som fick sova minst på hela racet men det märktes inte alls, säger Anders Mårtensson som är stortrimmer på Team Pro4u.

 

Sedan fortsatte vi från Hoburgen upp till Visby och från Visby var det längsta benet på ca 95 distans till Almagrundet som hade skiftande vindar med både spinnakerkörning samt kryss på samma sträcka. Sedan var det kryss från Almagrundet in till mål och Team Pro4u gick i mål som första båt i SRS B klassen.

 

- Vår sammanställning visar att vi bytte segel 16 gånger under årets ÅF Offshore Race och roligt att vi fick vädra ur nästa hela ”garderoben”,  säger fördäckaren Joakim Hoppe.

 

Team Pro4u vill gärna att fler yngre seglare börjar med havskappsegling och förutom Emil Forsgren hade vi också med vår duktiga mastman Oskar Sömermaa ombord på årets ÅF Offshore Race.

 

- Energinivån och engagemanget från de yngre grabbarna var riktigt kul att se och det smittar av sig på hela besättningen och Emil och Oskar har gjort en grymt bra prestation hela seglingen, säger vår rutinerade rorsman Christian Hadenius.

 

Team Pro4u’s besättning under årets ÅF Offshore Race var:

Patrik Forsgren, skeppare och rorsman

Anders Mårtensson, storsegeltrim

Anders Björk, trim

Emil Forsgren, keyboard

Oskar Sömermaa, mast

Joakim Hoppe, fördäck

Johan Gnosspelius, taktiker

Christian Hadenius, rorsmanKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Veckans 5 mest lästa: Skräckscener ...

Titt som tätt överraskar ni läsare med att visa extra stort intresse för en del inlägg. Man skulle kunna tro att det är lätt att förutspå vilka ...

Otroligt filmklipp med fridykare oc...

Under inspelningen av en dokumentär i Norge, kom detta filmteam nära en flock me...

Volvo Ocean Race-skeppare får sparken

I fredags, dagen innan starten av första inport-racet gick AkzoNobel ut med att skepp...

Obesegrad Guichard vann Alicante Ma...

 På en dag med perfekta seglingsförhållanden rundade Yann Guichards ...

Man överbord - räddas mitt i Clippe...

Andrew Taylor ombord på båten Doire blir i detta klipp räddad efter att h...
x