Klara och Rebecca om äran att få Mange Olsson Stipendiet

Under onsdagen var det en strålande dag i Stockholm vid Djurgårdsvarvet. Både ungdomar och äldre samlades för att hedra Mange Olsson och de han stod för. Klara och Rebecca var på plats hela dagen och berättar hur det känns att ta emot stipendiet. 

- Det är en nästan obeskrivlig känsla. Mange var en fantastisk seglare och människa med hans skratt och specialité att se andra människor, säger Rebecca. 

Två dagar har gått sen cermonin och hur känns det? 

- Det ger otroligt mycket energi till både mig personligen och vår satsning att få ta emot detta. Det var fantastiskt att se vilket driv och engagemang hans familj och vänner har för att behålla den lycka Mange hade, säger Klara och fortsätter.

- Förutom att det var magiskt att få träffa Santi såklart var det en stor ära att få dela denna dag med alla andra coola personer som var på cermonin.  

- Just det här priset känns som någonting jag kan ta med hela livet och tänka tillbaka på just för att det är så ärofyllt och står för så mycket. Jag tror att jag och Mange hade varit ett rikgit dreamteam. 


Tanken är att Santi ska vara er mentor de kommande året, hur känns det? 

- För oss väntar ett spännande år tillsammans med Santi. Vi pratade en lång stund innan vi skildes åt och han var verkligen ärad att få utmärkelsen och under ett års tid hjälpa oss med funderingar och när vi står inför tuffa beslut. Redan direkt efter cermonin började han fråga hur vår säsong ser ut och det visar på engagemang från hans sida vilket självklart är extra roligt, säger Rebecca. 

Top