NÄSTA

ARTEMIS YOUTH RACING HAR FÅTT UPP FARTEN I FINALEN

Juni 21, 2017 @ 08:12:46   Foto artemis racing 


1 AV 1

Igår Kväll seglades de första tre racen i Redbull Youth America's Cup och de svenska teamet Artemis Youth Racing känner att de har mer att ge. Här följer ett pressmeddelande:


 

 

Artemis Youth Racing visade prov på bra lagkänsla under den första dagen av Red Bull Youth America’s Cup finals på Bermuda. Trots dåliga starter kom de tillbaks gång på gång och nu har de slagläge när tävlingen avgörs imorgon.

 

 Finalen i Red Bull Youth America’s Cup startade idag med tre fleet race där de åtta deltagande lagen radade upp sig på startlinjen.

 

Artemis Youth Racing låg sist efter starten i race ett men de seglade upp sig till att vara sexa i mål. Nästa start var lite bättre men nu hamnade de i mitten av fältet på första benet. De bröt sig loss på högerkanten på undanvinden och hittade mer fart vilket gjorde att de plockade ett par positioner. De klarade också av att hålla sig borta från det Schweiziska laget som fick ett straff när de försökte passera. De båda lagen var sedan hack i häl runt banan och tillslut gled Schweizarna förbi och knep tredjeplatsen framför Artemis.

 

I Race fyra var det tydligt att svenbåten hade fått upp farten. Efter en till dålig start seglade de upp sig till fyra på den förta undanvinden. Medan Storbritannien gled iväg med en bra ledning fick Artemis Youth Racing återigen slåss om positionerna med Schweiz. Det gjorde att Nyzeeländarna kunde ta andraplatsen men tack vare en stark avslutning klarade Artemis av att ta sitt första topp-tre-resultat i finalen.

 

– Det var en helt okej dag från vår sida men vi har saker vi behöver jobba på. Våra starter satt inte som de skulle men vi går inför morgondagen har vi bra fart, bra manövrar och en bra känsla i laget, säger Julius Hallström, Artemis Youth Racing.

 

Land Rover BAR Academy (GBR) hade en bra dag på havet och toppar tabellen. Men Artemis Youth Racing är ett av lagen som har chans att utmana om titeln när finalen avgörs imorgon. Finalen av Red Bull Youth America’s Cup kan ses i direktsändning på Youtube på www.youtube.com/user/AmericasCup.

 

 

Results Red Bull Youth America’s Cup Final

Scoreboard:

 

1. Land Rover BAR Academy (GBR) - 28p

2. Team Tilt (SUI) - 21p

3. Team France Jeune (FRA) - 21p

4. Artemis Youth Racing (SWE) - 20p

5. NZL Sailing Team (NZL) - 18p

6. Team BDA (BER) - 18p

7. SVB Team Germany (GER) - 15p

8. Spanish Impulse by IBEROSTAR (ESP) - 15pKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Svensk sommar när den är som bäst (...

Alla älskar sommaren och det är nånting som händer genom hela landet när temperaturen kryper sig uppåt och fåglarna kvittrar.   

Leff och Terese bästa svenska besät...

De senaste fem dagarna har VM i F18 gått av stapeln i danska Vallensbæk. M&aum...

SLAGHÖKEN FRÅN KARLSKRONA SVENSK MÄ...

Efter sju seglingar i Halmstad var det Magnus Johansson, Anders Cederblad och Jonas Konrad...

CFA Sport: Thomas Zajac - Österike, Chris Steele - Nya Zeeland, Cameron Seagreen - Australien, Hayden Goodridge Nya Zeeland/USA och Fredrik Aurell - Göteborg.

Aurell rapporterar från VM i M32

VM i M32 är avgjort - lördagens resultat stå...

VECKANS 5 MEST LÄSTA: TBT: Kan ett ...

Ibland överraskar ni läsare med vilka inlägg som visar mest intresse. Det &...
x