Erik och David - svenska Fevabröderna som utmanar i Hobie på Bermuda

Vi fick häromveckan bekanta oss med de två fevaseglare som just nu befinner sig på Bermuda för att segla America's Cup Endeavour Junior Regatta, men de är inte ensamma jollejuniorer.

På plats finns även två andra erfarna Feva-seglare som denna gång lämnat enskrovet för Hobie Wave. De två seglarna är bröderna Erik och David Wahlberg. De kallas "The Lifelong Sailors" och gör skäl för smeknamnet då de sedan småbarnsben lag mycket tid i båten tillsammans.

Som riktigt små följde killarna med när föräldrarna seglade familjebåten men de har senare gått över till de lite mer självständiga jollarna och har seglat Feva tillsammans. 

- Jag gillar racing eftersom jag lär mig mycket taktik och teknik från andra lag. Dessutom älskar jag frihetskänslan man får ute på vattnet, säger storebror Erik, 15 år.

För lillebror David, 12 år, därmot är segling som bäst när det blåser mycket och han säger att det får honom att känna sig stark och mäktig. Han ser framemot att segla Hobie Wave och säger att det är kul att få testa lite nya, annorlunda och snabba båtar.

- Vi ville segla Hobie Wave i Bermuda eftersom det är en otrolig möjlighet vi får att möta seglare från andra länder samtidigt som man får se världens bästa båtar, samtidigt som vi får chansen att själva segla snabba katamaraner, avslutar David.

America’s Cup Endeavour Junior Hobie Wave Regatta pågår 21-23 juni och vi önskar svenska Hobie Wave-bröderna ett stort lycka till!

Top