ENTERPRISE SPIKADE SISTA SEGLINGEN I ANTIBES OCH BLEV TVÅA TOTALT

Det var på sekunden som ”Göteborgsbåten” Enterprise tog hem segern före ärkerivalen Rowdy i söndagens Voiles d Antibes. Vinden var lite bättre idag än under de tre föregående dagarna då svaga vindar gynnat Rowdy. Enterprise trivs bäst när det blåser bra.

-Vi fick en bra start och gjorde ett bra vägval ner runt udden mot halvön bort mot Cannes, säger Classe Nilsson på Enterprise. 

-Tyvärr släppte tackline till spinnakern vilket gjorde att vi tappade värdefulla sekunder. Ja vi tappade faktiskt fyra minuter innan vi fick ordning på det, säger Classe.

Enterprise seger kom efter två tredjeplaceringar och en andra plats. Rowdy spikade alla tre. Men Enterprise blev totalt tvåa i klassen Marconi A efter Rowdy. Tvåa efter tre race var franska Jour de Fete, men för Enterprise är det nog bara Rowdy som verklligen räknas. Circe tappade placertingar och slutade sexa totalt.

- Vi har genomgående gjort bra starter och bra länsar där vi plockat in på Rowdy, men vindarna de tre första dagarna har varit mycket för svaga för oss.

- Men vi är jättenöjda med regattan här i Antibes, säger Classe

Rowdy är en av fyra kvarvarande New York 40, en båttyp som sopade banan med sina konkurrenter på den amerikanska östkusten på 1920-talet. Båten har också varit mycket framgångsrik i nutidens Medelhavsregattor och seglas av en proffsbesättning.

Voiles d Antibes var den första regattan i årets Panerai Classic Yacht Challenge. Nästa blir Argentario i Italien om två veckor. I september följer Mahon på Menorca och Cannes.

TEXT OLLE APPELBERG

Top