NÄSTA

BRA STARTER GAV DUBBLA POÄNG - ARTEMIS RACING SÄKRAR SEMIFINAL

Juni 03, 2017 @ 08:36:20   Foto Sander van der Borch / Artemis Racing


1 AV 1

Artemis Racing öppnade gårdagen med att återigen vinna mot America’s Cup-mästarna USA. Efter ytterligare en perfekt start tog de sedan en till viktig poäng mot Japan.

 

– Visst fanns det nerver men de är bortblåsta nu, säger skeppare Nathan Outteridge.

 

Svenskbåten fick en perfekt start i gårdagens första race när de lyckades trycka undan USA och passera startlinjen med betydligt mer fart. På väg in i första kryssen ledde de med tio sekunder och vid nästa rundningsmärke hade avståndet dubblats. Med kontrollerade manövrar och bra fart i båten lyckades Artemis Racing ta hem en trygg seger, 24 sekunder före USA i mål.

 

– Det var skönt att starta på topp efter ett par tuffa dagar. Vi är väldigt nöjda med den starten och timingen var perfekt, säger Artemis Racings skeppare Nathan Outteridge.

 

Laget låg på delad sistaplats i tabellen inför dagens seglingar och hade press på sig att prestera för att inte bli det team som skulle slås ut i grundomgången. Att de tog poäng mot USA och att Nya Zeeland sedan besegrade Frankrike i matchen efter innebar att Artemis Racing säkrade avancemang.

 

– Vi har haft ett par ordentliga diskussioner inom laget de senaste två dagarna för vi behövde verkligen segla bättre. Det har inte varit något fel med båten men vi har haft svårt att fatta rätt beslut när det gäller vilka foils som vi ska använda. Idag hittade vi rätt upplägg och seglade riktigt bra, säger Nathan Outteridge.

 

I matchen mot Japan fick Artemis Racing på nytt ett övertag i starten och tvingade till sig ett perfekt utgångsläge. Även om japanerna knappade in på andra varvet lyckades seglarna på den gulblå båten hålla huvudet kallt.

 

– Riktigt skönt med två stabila segrar och det känns bra att vi seglade bra idag när det blåste lite mer än tidigare. Vi hade bättre manövrar och topphastighet och nu kan vi fokusera på nästa steg i tävlingen, säger Anders Gustafsson som är grinder ombord på Artemis Racing.

 

Idag avslutas grundomgången med att Artemis Racing möter Frankrike. Då avgörs också vilket av utmanarlagen som hamnar överst i tabellen och får välja motståndare i semifinalen av utmanarserien som börjar på söndag.

 

Officiella resultat just nu

Louis Vuitton America’s Cup Qualifiers – dag sex:

Race 8 NZ - Japan 1-0

Race 9: Sweden - USA 1-0

Race 10: NZ - France 1-0

Race 11: Japan - Sweden 0-1

 

Scoreboard:

1. Emirates Team New Zealand (NZL) – 8p

2. Oracle Team USA(USA) – 7p **

3. Land Rover BAR (GBR) – 5p *

4. Artemis Racing (SWE) – 4p

5. Softbank Team Japan (JPN) – 3p

6. Groupama Team France (FRA) – 2p


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Mr.Rogers - världens vänligaste val?

Denna knölval har visat upp sig vid tre olika tillfällen utanför Long Beach, Kalifornien och har fått namnet Mr.Rogers på grund av sin vänlighet.

Tekniska problem för ledaren av ROR...

Finska Ludde Ingvalls CQS fick ett stort bakslag i RORC Transatlantic Race efter ett tekni...

Video: Superyacht värd 25 miljoner ...

Du behöver aldrig få dåligt samvete för dina dåliga tillä...

Till Salu: Wally Yachts Inti3

Den 24 meter långa yachten Initi3 har lagts ut till försäljning av Ocean I...

Video: Hallberg-Rassy 48 i Hårt Väder

Hallberg-Rassy är känt för att vara tunga, stabila, sjövärdiga b&...
x