NÄSTA

DEBUTERANDE KOSTERN SUNBEAM TOG TREDJE PALLPLATSEN EFTER FAVORITERNA

Maj 30, 2017 @ 10:19:58   Foto ULF ARONSSON


1 AV 9

Vill du se fler bilder från årets Peter Norlin Memorial Classic? Klicka på bilden ovan och bläddra med pilarna på höger och vänster sida.


 

Årets Peter Norlin Memorial Classic i Stockholm gick i strålande sol. Starten och målet var som vanligt utanför Beckholmen. Banan går ut genom Stockholms inlopp öster om Fjäderholmarna, runt en prick utanför AGA och ytterligare en utanför Djurgårdsbrunnskanalen, sedan tillbaka väster om Fjäderholmarna och åter till startplatsen vid Beckholmen.

 

Dag ett bjöd på solig smörsegling med mest svaga vindar. Dag två blåste det 5-8 m/s och ibland ganska hårda vindbyar från lite olika håll. Av de 13 båtar som startade första dagen fastnade fem båtar däribland Norlinritade havskryssaren Agnes i ett område vid Fjäderholmarna där en del hittade ett ”vindhål”.

 

Segrare första dagen blev inte oväntat Max och Janne Nystedt i SK30 Pani, som vunnit de två senaste årens Peter Norlin Memorial. Mälar 25 Felicia med Kjell Gustafsson vid rodret tog andra plats med bara minuten tillgodo på nyförvärvade Koster 25 Sunbeam med Inge Carlsson som skeppare. Snygg premiär av Sunbeam som gjorde sin första kappsegling med nya ägare! Överraskningen Albatross som fyllde otroliga 135 år seglade utom tävlan eftersom man inte fått sitt SRS-brev i tid.

 

Curre Gelin på folkbåten Antigua gjorde en bra segling och tog en fjärdeplats som också blev en fjärdeplacering totalt. Mycket nöjd var Lasse Pipping som med Gullkronakryssaren Skua tog en sjätteplats dag ett som blev till en sjätteplats totalt.

 

Dag två tog Pani sin andra spik och vann därmed totalt. Kustkryssaren Winnie blev tvåa och därmed tvåa totalt. Trea dag två blev SK75 Bacchant. Bacchant kom inte till start dag ett men tog ändå två värdefulla närvaropoäng för Classic Yacht Cup Sweden, CYCS.

 

Fyra blev Markus Norlin och Mattias Malmros på Agnes och det räckte till en femteplats totalt. Ö10 Velellas sjätteplats totalt, med ny gennaker, är ett resultat som lovar mer i en uppåtgående trend. Det kan även sägas om Magnus Adlercreutz tredjeplats med Bacchant. Bacchant presterade flera mycket snygga gippar med den stora gennakern.

 

Första dagens tvåa M25 Felicia hade motorfel och kom inte till start dag två.

 

Du finner den fullständiga resultatlistan hos arrangören Sail Yacht Society, SYS.

 

TEXT OLLE APPELBERGKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Nacran som tog befälet, blev tack o...

Känns det ibland som om båten lever sitt egna lilla liv? Att den inte svarar på manövrar eller gör något tvärtemot vad du försökte dig på...

20272991_10209617203562730_1254903499_o

Lyxyachten som tog Göta Älv (bildbomb)

Göta Älv är varje sommar en lång sträcka kantad av turism och so...

Uppdaterad navigationsapp för Eniro

Det finns en rad olika appar för navigering på sjön. Eniro kom med en uppd...

Sir Robin Knox Johnston och hans Su...

Sir Robin Knox Johnston och hans Suhaili är levande legender. Varför? De var f&o...

Nathan delar sina bästa minnen från...

Artemis Racing går nu på slutspurt på Nathan Outteridge topplista ö...
x