NÄSTA

DEBUTERANDE KOSTERN SUNBEAM TOG TREDJE PALLPLATSEN EFTER FAVORITERNA

Maj 30, 2017 @ 10:19:58   Foto ULF ARONSSON


1 AV 9

Vill du se fler bilder från årets Peter Norlin Memorial Classic? Klicka på bilden ovan och bläddra med pilarna på höger och vänster sida.

 

Årets Peter Norlin Memorial Classic i Stockholm gick i strålande sol. Starten och målet var som vanligt utanför Beckholmen. Banan går ut genom Stockholms inlopp öster om Fjäderholmarna, runt en prick utanför AGA och ytterligare en utanför Djurgårdsbrunnskanalen, sedan tillbaka väster om Fjäderholmarna och åter till startplatsen vid Beckholmen.

 

Dag ett bjöd på solig smörsegling med mest svaga vindar. Dag två blåste det 5-8 m/s och ibland ganska hårda vindbyar från lite olika håll. Av de 13 båtar som startade första dagen fastnade fem båtar däribland Norlinritade havskryssaren Agnes i ett område vid Fjäderholmarna där en del hittade ett ”vindhål”.

 

Segrare första dagen blev inte oväntat Max och Janne Nystedt i SK30 Pani, som vunnit de två senaste årens Peter Norlin Memorial. Mälar 25 Felicia med Kjell Gustafsson vid rodret tog andra plats med bara minuten tillgodo på nyförvärvade Koster 25 Sunbeam med Inge Carlsson som skeppare. Snygg premiär av Sunbeam som gjorde sin första kappsegling med nya ägare! Överraskningen Albatross som fyllde otroliga 135 år seglade utom tävlan eftersom man inte fått sitt SRS-brev i tid.

 

Curre Gelin på folkbåten Antigua gjorde en bra segling och tog en fjärdeplats som också blev en fjärdeplacering totalt. Mycket nöjd var Lasse Pipping som med Gullkronakryssaren Skua tog en sjätteplats dag ett som blev till en sjätteplats totalt.

 

Dag två tog Pani sin andra spik och vann därmed totalt. Kustkryssaren Winnie blev tvåa och därmed tvåa totalt. Trea dag två blev SK75 Bacchant. Bacchant kom inte till start dag ett men tog ändå två värdefulla närvaropoäng för Classic Yacht Cup Sweden, CYCS.

 

Fyra blev Markus Norlin och Mattias Malmros på Agnes och det räckte till en femteplats totalt. Ö10 Velellas sjätteplats totalt, med ny gennaker, är ett resultat som lovar mer i en uppåtgående trend. Det kan även sägas om Magnus Adlercreutz tredjeplats med Bacchant. Bacchant presterade flera mycket snygga gippar med den stora gennakern.

 

Första dagens tvåa M25 Felicia hade motorfel och kom inte till start dag två.

 

Du finner den fullständiga resultatlistan hos arrangören Sail Yacht Society, SYS.

 

TEXT OLLE APPELBERG


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Halva startfältet klart till årets ...

Det återstår mindre än två månader till Lysekil Women’s Match och intresset från seglare att delta är större än någonsin. Nu pres...

PRYLNÖRD (VIDEO)?

Gillar du också prylar? Här tar vi, tillsammans med Pia L'Obry och Peter Gustafs...

FOILING WEEK. FOTO MARTINA ORSINI

FOILING WEEK FYLLER 5 ÅR (VIDEO)

Ännu har vi inte lyckats pricka in Foiling Week men evenemanget klättrar hela tid...

Bol d'Or Mirabaud 2018 (video)

Anrika Bol d’Or Mirabaud är en fyra dagar lång seglarfest på vackra Lac...

Holmen Paper hjälper Wilhelm Kark a...

Wilhelm Kark är en lovande ung laser-seglare från Norrköping som satsar all...x