NÄSTA

Funktionsnedsatta barn får nu möjligheten att segla Optimist

Maj 21, 2017 @ 20:17:48   Foto Forrest Worthington


1 AV 1

På ett universitet i Plymouth gör studenten Forrest Worthington optimistsegling tillgänglig för alla. Han tycker att även barn med funktionshinder ska få möjligheten att segla Optimist. 

 

Med tanke på att Optimisten är världens mest älskade jolle med mer än 350 000 båtar i 110 länder borde den vara tillgänglig för alla. Båten är perfekt för barn upp till 16 år eller de som väger upp till 54 kg men än så länge har det inte fungerat för barn med funktionshinder. 

 

De senaste året har Forrest studerat funktionsnedsatta barns röresleförmåga, säkerhetsåtgärderna de behöver och tillslut kommit på hur en perfekt Optimistjolle skulle se ut för att funderar för dem. Han har kommit fram till att sätter man fast en liknande Go-Kart stol i mitten av jollen som ryggstöd så är det möjligt för alla att segla Optimist. 

 

Så här säger han själv om den "nya" Optimisten: 

“This is about creating opportunities for all children to enjoy sailing, to push boundaries and build confidence in Optimist dinghies which are simply the best for young sailors.


Optimist boats are popular, available and relatively inexpensive, all over the world. Simple fit-on adaptations and design features, such as go-kart style seats for back support with freedom of movement, could make Optimist sailing a global possibility for kids with limited lower-limb manoeuvrability – especially in countries where access to specially-adapted boats and disability equipment is limited.”

 

Med stöd från Optimisttillverkaren Winner och Londons Paralympic seglare Massimo Dighe hoppas Forrest få kontakter i Syd-Amerika för att kunna bygga den här tillsatsen till Optimister efter att alla tester och desigen är färdigställd. 

 

Vill du veta mer? Information tagen från www.plymouth.ac.uk/news/enabling-sailing.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

VECKANS FEM MEST LÄSTA

Det är alltid intressant att summera föregående vecka utefter vad som var mest läst på hemsidan. Av erfarenhet vet vi på redaktionen vad ni läsare tycker...

James Spithill klar för Luna Rossa ...

Jimmy Spithill hävdade i september, efter förlusten mot Team New Zealand, att Ora...

Så här gör du din motorbåt till en ...

Spara bensinpengar, bli mer miljövänlig och slipp motorljudet. Kolla in Omega Sai...

Tuff start på EM för Max Salminen

Nicholas Heiner från Nederländerna vann det enda racet på första dage...

Till salu: Ett stycke rockhistoria ...

Pink Floyds medgrundare Rick Wright ägde Evrika i 25 år. Han nöjesseglade h...x