NÄSTA

Funktionsnedsatta barn får nu möjligheten att segla Optimist

Maj 21, 2017 @ 20:17:48   Foto Forrest Worthington


1 AV 1

På ett universitet i Plymouth gör studenten Forrest Worthington optimistsegling tillgänglig för alla. Han tycker att även barn med funktionshinder ska få möjligheten att segla Optimist. 

 

Med tanke på att Optimisten är världens mest älskade jolle med mer än 350 000 båtar i 110 länder borde den vara tillgänglig för alla. Båten är perfekt för barn upp till 16 år eller de som väger upp till 54 kg men än så länge har det inte fungerat för barn med funktionshinder. 

 

De senaste året har Forrest studerat funktionsnedsatta barns röresleförmåga, säkerhetsåtgärderna de behöver och tillslut kommit på hur en perfekt Optimistjolle skulle se ut för att funderar för dem. Han har kommit fram till att sätter man fast en liknande Go-Kart stol i mitten av jollen som ryggstöd så är det möjligt för alla att segla Optimist. 

 

Så här säger han själv om den "nya" Optimisten: 

“This is about creating opportunities for all children to enjoy sailing, to push boundaries and build confidence in Optimist dinghies which are simply the best for young sailors.


Optimist boats are popular, available and relatively inexpensive, all over the world. Simple fit-on adaptations and design features, such as go-kart style seats for back support with freedom of movement, could make Optimist sailing a global possibility for kids with limited lower-limb manoeuvrability – especially in countries where access to specially-adapted boats and disability equipment is limited.”

 

Med stöd från Optimisttillverkaren Winner och Londons Paralympic seglare Massimo Dighe hoppas Forrest få kontakter i Syd-Amerika för att kunna bygga den här tillsatsen till Optimister efter att alla tester och desigen är färdigställd. 

 

Vill du veta mer? Information tagen från www.plymouth.ac.uk/news/enabling-sailing.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

 • 5 dagar till Paralympics

  Nu är det bara fem dagar kvar till Paralympics 2016 börjar och på plats i Rio har vi den unga Fia Fjelddahl.  ...

 • Segla med barn

  Vi har hittat en ny Youtube-serie som handlar om en australiensisk familj på två vuxna och två barn. Tillsammans seglar de ...

 • Fia gör succé på Paralympics

  Vilken regatta Fia Fjelddahl har gjort! Inte vilken regatta som helst utan Paralympics. Hon började med lite högre resultat och av...

 • Imorgon startar Lilla Tjörn Runt

  Press meddelande från Stenungsunds Segelsällskap: Fredagen den 19 augusti seglas Lilla Tjörn Runt i klasserna optimist,...

 • Den minsta och coolaste Kitesurfare...

  Det här är så himla gulligt. Spana in kanske världens minsta Kitesurfare när han tar sig ut på havet för...

 • TA MED BEBISEN PÅ SOMMARENS SEGLINGAR

  Ingenting är omöjligt och att ta med sin nyfödde bebis ombord på semesterseglingen är inte heller omöjligt. B...

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

SM I MATCH RACING FÖR DAMER

För andra året i rad avgörs SM i Matchracing för damer på Lidingö. De allra bästa lagen i Sverige är inbjudna att tävla om titeln Svensk Mästare och vinnarlaget bjuds i...

Video: Hårdvind i J/70!

Detta klipp blev viralt när det lades ut för ungefär ett år sedan. Det ko...

Video: Foiling på bro!

Filmskaparna Horue Movie har ännu en gång gjort en fantastisk video. Här foils...

Emelie Lindström - Bästa kvällen i ...

Emelie är en mångseglare från Göteborg, numera bosatt i Malmö. Hon brinner för all typ a...

Veckans regelsituation: "Med den hä...

Claes Lundin har sedan tidig ålder seglat allt från Laser, Flying Dutchman till...x