NÄSTA

KSSS vann första omgången i Allsvenskan Segling

Maj 21, 2017 @ 17:19:10   Foto Daniel Stenholm


1 AV 3

I helgen seglades första omgången i Allsvenskan. Här följer ett pressmeddelande från SSF. Vill du se fler bilder? Klicka på bilden ovan och bläddra med pilarna på höger och vänster sida.

 

Det blev KSSS som i en oerhört jämn sista segling kom på den nödvändiga andraplatsen som betydde seger totalt i Strängnäs. Tvåa blev Cape Crow Yacht Club på samma poäng som KSSS men med färre segrar. Trea blev Hjuviks Båtklubb.

 

Strängnäs har bjudit på ett uppskattat evenemang med en bra organisation och publikvänlig segling på Ulvhällsfjärden precis nedanför domkyrkan mitt i stan. Oftast har det varit lätta vindar, men svårseglat med vindar som kommit och gått – och vridit hela tiden. De som lyckats bäst i de kluriga vindarna var alltså KSSS.

- Idag var det lite annorlunda förhållande med än mer skiftande vindar på banområdet. Inför dagens sista race var utgångsläget tydligt. Vi var tvungna att komma sämst tvåa för att vinna totalt, berättar Oscar Lundqvist i KSSS och fortsätter:

 

- Vi tog starten i sista racet, nere i lä, men fick ett dåligt spår upp till kryssmärket och rundade sist. Efter en otrolig förstaläns var vi uppe på andraplats och halvvägs upp på andrakryssen ledde vi. Sista slaget in mot kryssmärket gjorde vi tyvärr för nära tvåan och fick ett straff. Återigen låg vi näst sist och fick göra vår absolut yttersta för att ta vår andraplats. Lyckligtvis gick allt vår väg och vi gled över mållinjen bara några centimetrar före konkurrenterna.

 

De som seglade hem segern till KSSS var Jacob Lundqvist, Per Vickberg, Ida Svensson och Oscar Lundqvist.

 

När nu den första av fyra omgångar seglats av Allsvenskan Segling 2017 är det alltså mästarlaget från 2015 (KSSS) och mästarna från 2016 (Cape Crow) som toppar tabellen. Trea ligger Hjuvik från Torslanda, som i helgen haft 21-åriga Johanna Bergqvist vid rodret. De övriga i Hjuvik var Isabelle Bergqvist, Sten Bergqvist och Anders Höije. en Bergqvist och Anders HöijeI Cape Crow Yacht Club seglade Magnus Holmberg, Lasse Linger, Frida Magnusson och Axel Munkby.

 

Nästa omgång i Allsvenskan Segling avgörs på Ekerö utanför Stockholm 9–11 juni.

 

För mer information besök www.allsvenskansegling.se.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Foiling Week avklarad. Här har du h...

I månadsskiftet juni-juli gick årets upplaga av Foiling Week av stapeln på Gardasjön. Närmare 200 foilande båtar möttes upp vid Fraglia Vela Malcesine f...

FÖR DIG SOM BEHÖVER ETT PROJEKT I S...

The Goat Island skiff är en lätt båt i trippel bemärkelse: lätt a...

Johan och Malin på Honolulu (video)

RAN Sailing drivs av Malin och Johan, ett svenskt par, som är ute på långs...

Idag startar VM i OK-jolle

Idag drar VM i OK-jolle igång i Warnemünde. Mästerskapet har lockat cirka 1...

Sitter jolletakterna i tro (video)?

Martine Grael, Annalise Murphy, Jena Mai Hansen, Tamara Echegoyen, Nina Curtis och Marie Ri...x